Close
Csodaszép fürdőben lazulhatunk jövő tavasztól az osztrák Alpokban

Csodaszép fürdőben lazulhatunk jövő tavasztól az osztrák Alpokban

Nem akármilyen wellnessrészleg várja a vendégeket 2023 tavaszától az osztrák Alpokban található, ötcsillagos Krallerhof hotelben.

Ennél jobban nem is illeszkedhetne a környező hegyvidéki tájba az Atmosphere Spa névre keresztelt új komplexum, amelyet a Hadi Teherani építészstúdió tervezett.  A száz méteren átívelő, négy méter magasságot elérő tető alatt szaunákat, öltözőket és egy pihenőrészt találunk, ahonnan a völgyre látni.

A domboldalba süllyesztett épület homlokzata egy ötven méter hosszú, fűtött medencével néz szembe, amely az 5500 négyzetméteres, természetes tó közepén kapott helyet, hátul pedig egy kör alakú, földbe vájt udvar található.

Az épületet üvegezett lejtő köti össze a kültéri terasszal és a tó körüli sétánnyal. A magas ablakok csodálatos kilátást nyújtanak a hegyvidéki tájra, és egyesíti a belső teret a külsővel, ahogyan az úszómedence is környezettel való bensőséges kommunikáció jegyében született.

A szoborszerű beltérben lamellás mennyezet fut végig, a betonfalakat üveg és fa díszíti, a bútorok pedig alpesi márványból készültek. Ahol lehetett, az építkezéseknél helyi alapanyagokat használtak.

Ha biztosra mennél wellnessélmények terén, ebbe az európai városba indulj, az Alpok legszebb túrájához pedig erre vedd az irányt!

(Forrás: Designboom, képek: Designboom, Krallerhof)

 

 

spa | medence | Krallerhof hotel | wellness | ausztria

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram