Olcsón veheted meg a fel nem szolgált ételeket ennél a légitársaságnál

Nagy lépés a fenntarthatóság felé és az élelmiszerpazarlás megszüntetésére.

Az Austrian Airlines szeretné elérni, hogy a járatain lehetőleg minél kevesebb élelmiszer-hulladék maradjon. A légitársaság ezért a hosszabb európai útjai vége felé kedvezményes áron kínálja az el nem adott élelmiszereket – a kezdeményezés hasonló a testvérlégitársaság, a Swiss tavaly indított programjához.

A fenntarthatóság jelenleg a légi közlekedési ágazat egyik legfontosabb kérdése.

Leginkább a károsanyag-kibocsátásról és az üzemanyag-felhasználásról szól, viszont egy olyan légitársaság, amely sok élelmiszer-hulladékot termel, szintén nem mondható fenntarthatónak, hiába igyekeznek a légitársaságok általában annyi élelmiszert magukkal vinni, amennyire szükségük van.

Melangerie elvitelre

Az Austrian Airlines járatain egy-egy hosszabb utazás végén, amikor már a bécsi repülőtérhez közelednek, a légiutas-kísérők összeszámolják, pontosan mennyi étel maradt meg a gépen. A "maradék" tételeket becsomagolják, aztán a személyzet bejelentést tesz és felkérik az utasokat, hogy némi hozzájárulás ellenében (de jóval kevesebbért, mint amennyibe  egyébként kerülne) mentsék meg az ételt a szemétbe jutástól. A zacskókat fából készült evőeszközkészlettel együtt osztják ki.

A légitársaságok rendszerint szoftverek segítségével próbálják kiszámítani, mennyi élelmiszerre lesz szükség egy-egy járaton, és így mennyit kell bepakolni. Sajnos ez sem tökéletes módszer, mert előfordulnak olyan esetek, hogy egy járaton vagy túl sok vagy túl kevés étel áll rendelkezésre.

Ha esetleg eddig nem gondolkodtál el ezen, itt eláruljuk, miért vannak fehérre festve a repülőgépek, itt pedig azt, hogy miért a bal oldalon kell beszállni a gépbe.

(Forrás: Simpleflying.com, fotók: Getty Images)

maradék | élelmiszer-pazarlás | austrian airlines | utazás | repülés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom