Close
Lefotóznád a legszebb helyeket az egyik legvágyottabb országban? Fizetned kell érte

Lefotóznád a legszebb helyeket az egyik legvágyottabb országban? Fizetned kell érte

Ausztrália Északi területének kormánya belépődíjat vezet be azon turisták számára, akik több fotogén helyszínt szeretnének megnézni. Ez lesz a 2023 áprilisában debütáló Park Pass, és fejenként tíz ausztrál dollárba (kb. 2500 forintba) kerül majd.

A belföldi és a külfüldi turisták egynapos, egyhetes és „nyitott” opciókat vásárolhatnak a régió egyes nemzeti parkjaira.

A listán az Északi terület nyolcvanöt nemzeti parkja közül ötven található meg, köztük van az Adelaide River Foreshore Conservation Area, az Illamurta Springs Conservation Reserve, a Mary River National Park és a Watarrka National Park.

Ezek a helyek számos olyan szépséges forrással és vízeséssel büszkélkedhetnek, amelyek rengeteg fotón felbukkannak, és sokat szerepelnek a közösségi médiában.

Egy felnőtt napijegy ára tíz dollár lesz, a gyermekeknek öt dollárért váltható, a családi belépő pedig  huszonöt dollárba kerül. A kéthetes bérlet harminc dollár egy felnőttnek, tizenöt egy gyermeknek és hetvenöt egy családnak. A nyílt bérlet ára hatvan dollár egy felnőtt személynek, harminc dollár gyermeknek és százötven dollár egy családnak.

Sally Egan, a Parks and Wildlife ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a belépődíjakból érkező bevételeket parkjaik védelmére, karbantartására és biztonságára, valamint a látogatói élmények javítására fordítják.

A bérleteket 2023 áprilisától lehet megvásárolni, az északi területen élők mentesülnek a fizetés alól.

A covid óta gyakorlatilag mindent újraértékeltünk az életünkben, ideértve az utazási szokásainkat. Miután hónapokig otthon gubbasztottunk, volt időnk kitalálni a jövőbeli kalandjainkat, és rá is jöttünk, hogy a hagyományos vonal már kevés lehet. Az utazás mindig is a személyes élményekről szólt, az iparágnak most fel kell készülnie a szintugrásra.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

helyek | jegy | ausztrália | fotogén | belépődíj

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram