Close
Nagyon berágtak a gazdák a repceföldeken fotózkodó influenszerekre Ausztráliában

Nagyon berágtak a gazdák a repceföldeken fotózkodó influenszerekre Ausztráliában

“Ez az én birtokom – kifelé!”

Ausztrál farmerek az Instagram-influenszereket ostorozták, amiért a tökéletes “aranyló mező” kép keresése közben birtokháborítást követnek el és még az autósokat is veszélyeztetik.

Új-Dél-Wales és Victoria államok híresek a repcemezőkről. A növény élénksárga virágai szürreális sárga sávot alkotnak a kék égbolt előtt, ami rendkívül látványos. Tony Flanery, egy galongi búza- és repcetermesztő farmer elárulta, a gazdák attól tartanak, hogy az állandóan fotózkodó turisták betegségeket terjesztenek el a terményeik és az állatállományuk között.

“Valóban tartanak a száj- és körömfájástól, és attól, hogy a látogatók milyen betegségen estek át, és honnan jöttek” – mondta Flanery, aki szerint ez most különösen számukra jelent valós kockázatot. És ha ennyi nem lenne elég, a látogatók sokszor balesetveszélyes helyeken is parkolnak.

A farmer arról is panaszkodott, hogy egyszer egy párt talált két kilométerre az úttól, mélyen az egyik repceföldje belsejében. “Gyakorlatilag nem voltak hajlandóak elmenni. Állványra rakták a kamerát, és mintha berendezkedtek volna egész délutánra”.

Egy másik gazda szerint ez egyenértékű azzal, mintha valaki beugrana a kertedbe Sydneyben, hogy lefotózza a virágaidat.

Akadt olyan eset is, hogy egy turista átvágta egy birtok kerítését, hogy behajthasson a repceföldre.

“A jelenlegi környezetben a látogatók egyenesen biológiai biztonsági kockázatot jelentenek a gazdaságoknak, ami pedig aggodalomra ad okot a termelők számára” – zárta Flanery.

Mivel több mint félmillió természetes tó található Európában, ezért nehéz dolgunk van választani, ha olyan tóparti nyaralást szeretnénk, ami nemcsak emlékezetes lesz, hanem egyben festői környezetben is játszódik. A keresgélés és a tervezés megkönnyítése érdekében a Lausanne Tourisme összegyűjtötte a leginkább Instagram-pozitív  tavakat a kontinensről, hogy némi inspirációt nyújtson.

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash, illusztrációk)

fotó | látványos | influenszer | panasz | birtokháborítás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram