Close
Ez az ország júniusig biztosan zárva tart

Ez az ország júniusig biztosan zárva tart

A járványügyi adatok alakulásával párhuzamosan egymással ellentétes intézkedéseket hoznak az országok. Van, amelyik már enyhíteni tud a szigorú szabályokon, más pedig bezár, az oltási igazolással rendelkezőkre újfent megint más intézkedések érvényesek. De nem Ausztráliában.

Az ausztrál kormány nemrégiben bejelentette, hogy meghosszabbítja az utazási tilalmat 2021. június 17-ig. Az eredeti tilalom március 17-én járt volna le, ám ahogy fogalmaznak: a világ többi része “továbbra is elfogadhatatlan közegészségügyi kockázatot jelent” az országra nézve.

Tájékoztatásuk szerint az utazási tilalom további három hónappal történő meghosszabbításával a lakosság egészségének megőrzését és biztonságát segítik elő.

A tilalom értelmében a legtöbb ausztrál nem hagyhatja el az országot, a nemzetközi kereskedelem pedig továbbra is szigorúan szabályozva marad.

De nemcsak a kiutazás jelent problémát, hanem a külföldön élő ausztrálok hazatérése is. A rendkívül szigorú beutazási intézkedések eredményeként jelenleg közel 40 ezer ember szeretne belépni az országba.

Az ausztrál egészségügyi miniszter hozzátette, hogy amennyiben globálisan javulnak majd a járványügyi statisztikák, a most hozott döntésüket felülvizsgálhatják és módosíthatják az újranyitás dátumát.

Ausztráliában amúgy olyan járatokat indítanak, ahol az utasok nem tudják az úti célt. A repülőtársaság ezzel is a járvány okozta óriási kieséseit próbálja némiképp enyhíteni és fellendíteni a belföldi turizmust. Ez nem az első ilyen húzásuk: elindították a sehova sem tartó járatokat, amilyenre amúgy már Magyarországon is felszállhatsz.

(Fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Így hódítja vissza a természet a világvégi szellemvárost
Támogatta a lezárásokat, ezért a tulajdonos kidobta a kocsmájából a brit politikust
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom