Close
Ez az ország júniusig biztosan zárva tart

Ez az ország júniusig biztosan zárva tart

A járványügyi adatok alakulásával párhuzamosan egymással ellentétes intézkedéseket hoznak az országok. Van, amelyik már enyhíteni tud a szigorú szabályokon, más pedig bezár, az oltási igazolással rendelkezőkre újfent megint más intézkedések érvényesek. De nem Ausztráliában.

Az ausztrál kormány nemrégiben bejelentette, hogy meghosszabbítja az utazási tilalmat 2021. június 17-ig. Az eredeti tilalom március 17-én járt volna le, ám ahogy fogalmaznak: a világ többi része “továbbra is elfogadhatatlan közegészségügyi kockázatot jelent” az országra nézve.

Tájékoztatásuk szerint az utazási tilalom további három hónappal történő meghosszabbításával a lakosság egészségének megőrzését és biztonságát segítik elő.

A tilalom értelmében a legtöbb ausztrál nem hagyhatja el az országot, a nemzetközi kereskedelem pedig továbbra is szigorúan szabályozva marad.

De nemcsak a kiutazás jelent problémát, hanem a külföldön élő ausztrálok hazatérése is. A rendkívül szigorú beutazási intézkedések eredményeként jelenleg közel 40 ezer ember szeretne belépni az országba.

Az ausztrál egészségügyi miniszter hozzátette, hogy amennyiben globálisan javulnak majd a járványügyi statisztikák, a most hozott döntésüket felülvizsgálhatják és módosíthatják az újranyitás dátumát.

Ausztráliában amúgy olyan járatokat indítanak, ahol az utasok nem tudják az úti célt. A repülőtársaság ezzel is a járvány okozta óriási kieséseit próbálja némiképp enyhíteni és fellendíteni a belföldi turizmust. Ez nem az első ilyen húzásuk: elindították a sehova sem tartó járatokat, amilyenre amúgy már Magyarországon is felszállhatsz.

(Fotók: Pixabay)

pandémia | koronavírus | ausztrália | határzár | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom