Close
Európában elsőként Budapesten lehet felszállni sehová se tartó repülőre

Európában elsőként Budapesten lehet felszállni sehová se tartó repülőre

Külföldön nagy sikere van – legyen az hajó vagy repülő –, akár itthon is bejöhet.

Hiányzik a repülés és az utazás élménye? Régen élted át a pillanatot, amikor a gép gyorsulni kezd a futópályán? Megnéznéd az országot felülről? Sétarepülnél egy Boeing 737–800-assal? – ezeket a kérdéseket teszi fel az Aeropark honlapja, hogy aztán egy történelmi programot ajánljon.

A Flight to nowhere élménycsomag Országnéző élményprogramot hirdet az Aeropark együttműködésben a Smartwings légitársasággal, és a Budapest Airport támogatásával. Október 25-én – Európában elsőként – közel hatvanperces sétarepülésre indul a Smartwings Boeing 737–800-asa a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

A tervezett útvonal érinti a többi között a Dunakanyart, a Balatont, a Bakonyt és Budapestet, ez azonban az aznapi időjárástól, a felhőborítottságtól függően változhat. Amennyiben az Alföld fölött lenne szikrázó napsütés, akkor a Duna-Tisza köze és a Tisztántúl nevezetességeit nézzük meg. Az utazómagasság ezúttal nem tízezer méter lesz – olvasható az Aeropark oldalán.  

A percprogam szerint a találkozó az Aeroparkban lesz, ahonnan a repülőmúzeum Ikarus autóbuszai viszik az utasokat a ferihegyi 2-es Terminálra. A landolást követően reptérlátogatással folytatódik a program, ahol megmutatják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kulisszatitkait. Ezt követően a csoport visszatér az Aeroparkba, ahol a látogatók megismerkedhetnek a magyar repüléstörténet meghatározó repülőgépeivel.

Az eseményen kizárólag érvényes, kifizetett regisztrációval rendelkező utasok vehetnek részt. A belföldi charterjáratot a Smartwings légitársaság teljesíti. Belföldi sétarepülésről lévén szó, az utasokra nem vonatkozik az érkezés utáni karanténkötelezettség. A program csak megfelelő létszámú jelentkező esetén indul el. A regisztráció és a jelentkezési határidő után részletes tájékoztatót küldenek az utasoknak a pontos indulási időkkel, a sétarepüléssel és a várható útvonallal kapcsolatban. Az ablak melletti helyek ára 35 000 Ft/fő, a középső és folyosó melletti helyeké 26 000 Ft/fő. Jelentkezési határidő: 2020. október 19. További információ: info@aeropark.hu.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Aeropark, fotók: Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom