Hihetetlenül gyorsan érhetünk el Párizsba és Münchenbe vonattal, ha ez a fejlesztés megvalósul

Ausztria a következő tizenhat évben igencsak nagyszabású vasúti átalakításokba kezd.

2040-ig az osztrák vasút (ÖBB) és a kormány több tucat új útvonalat és összeköttetést szeretne megvalósítani, bővítené a nemzetközi összeköttetéseket, és szorosabb hálózatba szervezné a regionális közlekedést valamint az agglomerációkat.

Az elképzelés jelenleg még csak tervezetként létezik, de a lakosok is elmondhatják majd a véleményüket, mielőtt végleges formát öltene, várhatóan még az idén.

Annyit már most lehet tudni, hogy a vízió huszonöt területet érint és hatvanhét projektet foglal magába. Kiemelt figyelmet kap a Felső-Ausztrián át Bajorországba vezető út, a New Innkreisbahn (NIB) ahol új, két vágányú vonalat építenek. Ez drasztikusan lerövidíti majd a Bécs és München közötti menetidőt, amely négyről két és fél órára csökken.

Gyorsabban lehet majd ugyanakkor eljutni a távolabbi nemzetközi úti célokra, például Párizsba is.

Javulni fognak a bécsi helyi közlekedési szolgáltatások is a Heiligenstadt negyed és a Praterkai vasútállomás közötti vonal bővítésével, és a Bregenz környéki vasútvonalak ráncfelvarrása szintén fellendíti a közlekedést a Rajna-völgy egész területén.

A fejlesztés költségei mintegy 26 milliárd eurót tesznek ki, 2040-ben pedig a vonatok évente 255 millió kilométert fognak megtenni, ami másfélszer több, mint manapság.

Ausztriából már most nagyon színvonalas, gördülő hotelnek is beillő vonatokkal utazhatunk, nem csoda, hogy olyan sokan szeretik az országot.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

 

vasút | vonat | münchen | ausztria | párizs

FOLYTASD EZZEL

Kedden és szerdán is sztrájkolni fognak a buszvezetők, a járatok majdnem fele nem fog közlekedni Pécsett

Járatkiesésekkel és árameléssel kell számolniuk azoknak, aki a népszerű fapadossal utaznának

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom