Teljesen feloldották az éjszakai kijárási tilalmat a szomszédunkban

Szombat éjféltől teljesen megszűnt a kijárási korlátozás.

Ausztriában éjféltől feloldották a november óta érvényben lévő éjszakai kijárási korlátozást − jelentette be Wolfgang Mückstein szociális és egészségügyi miniszter.

A javuló járványügyi adatoknak köszönhetően az iskolák már május 17-én, hétfőn visszatérnek a jelenléti oktatáshoz, míg az általános nyitás május 19-én, szerdától lép életbe.

Szigorú feltételek mellett kinyitnak az éttermek külső és belső terei, a hotelek, és látogathatók lesznek a kulturális és sportrendezvények is.

A távolságtartás és az FFP2-es maszkok zárt terekben elrendelt kötelező viselése továbbra is érvényben maradnak. A nyitás legfontosabb alappillére a "zöld útlevél" lesz, amely ugyan még nem egységes digitális formában jelenik meg, de a beoltottaknak, a gyógyultaknak és a negatív koronavírus-teszttel rendelkezőknek

szabad belépést biztosít − a kereskedelmi egységek és a múzeumok kivételével − az újra nyitó éttermekbe, hotelekbe, a kulturális és sportrendezvényekre.

Az osztrák nyitásról, különösen Bécsről itt olvashatsz részletesen, itt pedig arról írtunk, melyik ország nyitotta nagyra kapuit a magyarok előtt.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

osztrák | ausztria | bécs | éjszaka | kijárási korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom