Close
Újra robog az Alpok völgyeinek történelmi vonata

Újra robog az Alpok völgyeinek történelmi vonata

A beszámolók szerint a vonaton nemcsak a kilátás, de a hangulat is különleges.

Április 3-án a téli szünet újraindult a svájci Centovallit, vagyis Ezer völgyet átszelő nosztalgiavonat, mely havonta egy vasárnapon (május 15-én, június 12-én, július 24-én, augusztus 28-án, szeptember 25-én és október 9-én) visz időutazásra Locarno és Camedo között.

Locarno

A vonat nemcsak külsejében vintázs, hanem a sebessége is a régi időket idézi,

így az utasok kényelmesen elmerülhetnek a környező, varázslatos tájban, amelyet teljes pompájában megcsodálhatnak Ponte Brolla szurdokaitól a vad völgyekre néző impozáns hidakig.

A La Regione szerint a vonaton nemcsak a kilátás, de a hangulat is különleges attól kezdve, ahogyan az emberek mosolyogva felszállnak Muralto kerület föld alatti állomásán, addig, ahogyan az ámulat hangjai szakítják meg a nevetéseket a csodálatos tájak láttán.

A vonat két, különböző hangulatú vagonnal közlekedik: egy 1963-as elektromos és egy 1923-as, fa és bársony belsővel rendelkező nosztalgiakocsiba szállhatunk fel. Az utazás oda-vissza körülbelül egy óráig tart, Ponte Brolla-i és intragnai megállóval.

Aki jegyet venne, melynek ára 24,50 frank (körülbelül kilencezer forint), annak érdemes ezt elővételben megtennie az ettone.ch oldalán vagy a FART (Ferrovie Autolinee Regionali Ticinesi) muraltói jegypénztárában. A La Regione szerint ízletes gasztronómiai kitérőt tehetünk a camedói Osteria del Grütliben, ahová szintén ajánlott a foglalás.

Ha nemcsak a svájci Alpokban kalandoznál, akkor érdemes megnézned, hogyan járhatod be nyártól vonattal Európát vagy ezen belül Olaszországot, itt pedig egy bájos falucskát ismerhetsz meg, amely a francia–olasz államhatár közelében fekszik.

(Forrás: Funweek, La Regione, képek: Wikimédia Commons, Biglietteria, Unsplash)

nosztalgiavonat | alpok | Locarno | Centovalli | vonat

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram