Meglepő húzással próbálja népszerűsíteni az olvasást a világ egyik legnagyobb könyvtára

„Insta regények” sorozatot indított a New York Public Library: az animációkkal kiegészített könyvek sokkal fogyaszthatóbbak, és mobilon is könnyen olvashatók.

Irodalmi klasszikusok Instagramra optimalizálásába kezdett a New York-i közkönyvtár. Az Insta Novels sorozat a Mother reklámügynökség közreműködésével készül, a cél egy fogyaszthatóbb, emészthetőbb formátumot tálalni a fiatalabb olvasók elé.

Elsőként az Alice csodaországban készült el, amelynek a szövegét teljes egészében meghagyták, de kiegészítették Magoz flash animációit idéző grafikákkal.

A könyvet pont úgy lehet olvasni, mint a hagyományos társait, de rövidebb oldalakra tagolták. A jobb alsó sarokban lévő jelen kell tartani a hüvelykujjat, és csak akkor folytatódik a sztori, ha az olvasó felemeli az ujját. Mivel a jel a sarokban van, így az olvasást sem akadályozza semmi. Közben pedig időről időre felbukkan egy-egy animáció.

A könyvár a következő hónapokban számos könyvet készít majd el az új formátumban, köztük Franz Kafkától Az átváltozás-t (lásd a nyitóképet). Hogy az olvasási szokásaink miképpen változnak át, az idővel majd letisztul, mindenesetre jó kezdeményezés az irodalmat odavinni, ahol az emberek vannak.

Jóllehet, vannak szkeptikusok, akik szerint ez a formátum nem megfelelő, inkább csak kétségbeesett próbálkozás megbékíteni a fiatalabb generációkat az olvasással, ám ha a jelenlegi lehetőség mellé érkezik újabb is, ami a felhasználók egy részénél biztosan betalál, máris megérte próbálkozni. A könyvolvasás ugyanis a mélyebb megértést segíti, és nem pótolható semmiféle hatékony információátadással – ezért is jó, hogy a New York Public Library nem húzta meg a szövegeket, hanem csupán életszerűbbé tette a fogyasztásukat.

Ez is érdekelhet:

Ebben a kínai könyvtárban szinte megérint az óceán

Valahol Kína partjainál járunk, ahol egy gigantikus betonépület egyedülálló lelki kapcsolatot teremt az ember és a tenger között.

instagram | olvasás | könyv | franz kafka

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom