Close
Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

A legtöbbért elég Londonba elutazni. 

A York Minstertől a Blackpool Towerig akad néhány ikonikus nevezetessége  az országnak és olyan is, amit a turisták különösen kedvelnek, illetve nyilván találni kevésbé népszerűt is.

A Travelbag nevű utazási iroda a Tripadvisor-értékelések alapján nézte meg az Egyesült Királyság legnépszerűbb és legkevésbé rajongott nevezetességeit.

Jöjjenek előbb a kedvencek:

  • London Eye, London
  • Malham Cove, Malham
  • Tower Bridge, London
  • Westminster apátság, London
  • Big Ben, London

A London Eye került tehát az első helyre, a legkedveltebb látnivalók közül pedig négy is a fővárosban található.

Az ezredforduló óta a London Eye a főváros látképe fölé magasodik, az Egyesült Királyság konkrétan legnépszerűbb fizetős turisztikai látványosságának számít.

A Travelbag kutatása szerint a turisták több mint fele ötcsillagosra értékelte. Valaki mindjárt a következőket írta hozzá: “A valaha volt legjobb élmény. Remélem, egy nap visszatérhetek Londonba, és megismételhetem ezt a mesés utazást”. Egy másik turista csodálatosnak nevezte, főleg tiszta időben, amikor egész Londont látni lehet odaföntről. A Tower Bridge a harmadik helyen végzett a rangsorban, míg a Westminster apátság a negyedik legnépszerűbb hely.

Londonban van azonban az Egyesült Királyság legkevésbé kedvelt nevezetessége is, amely meglehetősen sok negatív kritikát kapott. A The Shard lett a legkiábrándítóbb látnivaló, a turisták tíz százaléka írt rossz értékelést róla. “Túl drága az élményhez képest. Nem ajánlanám másoknak, hacsak nem úsznak a pénzben” – olvasható mindjárt egy ilyen vélemény. Egy másik vendég azt írta: “Ez a hely nem a legjobb. Túl drága ahhoz képest, hogy mi ez, és nem könnyű élvezni egy italt sem a korlátozott ülőhelyek és a sok gyerek miatt”.

A kiábrándító vélemények ellenére a Shard másokat lenyűgözött, egyikük “nagyszerű romantikus élményként” jellemezte. A csalódás-lista második helyezettje egyébként Stonehenge lett.

Bármelyik idegen városba először elutazni nem mindig egyszerű, és egy akkora metropoliszban, mint London, hamar rá lehet jönni, mennyi, de mennyi ki nem mondott szabály létezik, amivel minden vendégnek tisztában kell(ene) lennie. Segítünk elkerülni a turisztikai baklövéseket.

(Forrás: Express, fotók: Unsplash, Getty Images)

látnivalók | legkiábrándítóbb | london | legnépszerűbb | nevezetességek

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom