Az extrém szállodák iskolapéldája ez a bortartályokból kialakított tengerparti komplexum

El sem tudunk képzelni csábítóbbat, minthogy a peloponnészoszi tengerparton süttessük magunkat. Mindezen viszont csavart egyet a Dexamenes Seaside Hotel azáltal, hogy egy nem mindennapi környezetben kínálja a tengerparti pihenést vendégei számára.

Az indusztriál stílus jegyében az extrémitás előtt tisztelegve hozták létre ugyanis egyedülálló szállodájukat, ahonnan a Jón-tengerre egykor bortartályokként funkcionáló szobákból tekinthetünk ki.

Figyelemre méltó dizájnhotel, egyedülálló vonzerővel, a karakteres háború utáni pincészetből lett luxusüdülőhely – így lehet röviden összefoglalni a Peloponnészosz nyugati részének egyik legérintetlenebb partszakaszán található Dexamenes Seaside Hotel jellemzőit.

A helyszín és környék ipari örökségét tiszteletben tartva a görög kereskedelem történetének egy szeletébe, meghökkentő ipari környezetbe alakították ki a luxusszállodát.

A tulajdonosok célja az volt, hogy egy olyan helyet hozzanak létre, amellyel nemcsak a turisták igényeit tudják kielégíteni, de tisztelegni tudnak a kultúra, a kézművesség és a régió csodálatosan friss termékei előtt is.

Az egyenként harminc négyzetméteres bortartályokban harmincnégy szobát alakítottak ki. A betonfalak rusztikusságát a terrazzo padlózat és a fekete acélváz emeli ki. Az egyes szobák tetőterasszal is gazdagodtak, ahonnan tökéletes panoráma nyílik a Jón-tengerre.

A kulináris örömök élvezetéhez három egységet, tengerparti bárt, Ex-Engine Room éttermet és The Beach vendéglátóhelyet is létrehozták, amelyek étlapjai helyi, szezonális és tudatosan beszerzett termékek felhasználásán alapuló fogásokat tartalmaznak.

A szállodakomplexumban mindemellett kialakítottak egy tavernát és egy kisboltot is, ahol a helyi kézműves termelők portékáit, így a legjobb környékbeli borokat is megvásárolhatják a vendégek.

Ez is érdekelhet:
Nincsenek szavak a spanyol főváros legújabb luxusszállodájára

Csak arra vár, hogy újrainduljon az élet.

(Fotók: a szálloda Facebook-oldala)

design | pincészet | industrial | görög | bor | borostartály

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom