Close
Nincsenek szavak a spanyol főváros legújabb luxusszállodájára

Nincsenek szavak a spanyol főváros legújabb luxusszállodájára

Elkészült Madrid legújabb luxusszállodája, melyet az Estudio Lamela és a BAMO belsőépítészei álmodtak meg. A Four Seasons Hotel Madrid már csak arra vár, hogy újrainduljon az élet, és a helyiségei megtelhessenek nemzetközi turistákkal.

A spanyol főváros belvárosában található Four Seasons Hotel Madrid csodálatos harmóniába hozza a történelmi jelentőségű épület múltját és annak jövőjét.

A belsőépítészek a terek kialakítása során nemcsak arra törekedtek, hogy lélegzetetelállítóan elegáns megoldásokat alkalmazzanak, hanem arra is, hogy közben megőrizzék mindazt, amit az épület adottságai rájuk hagytak.

A művészet palotája

Maga a szállodakomplexum hét különböző épületéből áll, amelyek közül néhánynak a gyökerei az 1800-as évekig nyúlnak vissza. A most felújított épületek között szerepel a Banco Hispano Americano, a Banco Español de Crédito és a La Equitativa palota.

A szálloda előcsarnokába belépőket csodálatos márványoszlopok és ódon ólomüveg ablakok fogadják. A klasszikus elemek mellett azonban a modern belsőépítészeti megoldások is teret nyertek, ilyen például az ovális lépcső, és a Csillagos éj című művészeti installáció, amely a helyiség fókuszpontjaként vonzza a tekintetet.

A szálloda azonban nemcsak ennek az egy műalkotásnak ad otthont, hanem további kétezer-ötszáznak is, így kívánják felkarolni és ismertté tenni a spanyol művészeket.

A lakosztályokon túl

A szálloda kétszáz szobájában és lakosztályiban a halványkék és a sárga szín dominál, melyek tökéletes kontrasztba kerülnek a diófa bútorokkal, a fehér és szürke márvány fürdőszobákkal.

A szálloda ékköve a The Royal Suite, amely az 1900-as évek elején egy bankelnök birodalma volt. A helyiség megőrizte a kor összes eredeti tervezési elemét, beleértve a díszléceket, a parkettákat és az ablakokat.

A pompás lakosztályhoz nappali, dolgozószoba, vendégfürdő, személyes edzőterem, konyha és öltöző is tartozik, továbbá egy igazán romantikus stílusú Júlia-erkély, ahová kilépve a vendégek gyönyörű panorámát élvezhetnek.

Természetesen mindez csak a kezdet, a komplexum ugyanis hatalmas fürdővel, wellnessrészleggel, éttermekkel és pazar bárokkal várja, hogy végre valahára ismét kilőjön a turizmus, az emberek bátran útra keljenek, és felfedezzék Madrid bámulatos kulturális örökségeit.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Four Seasons)

spanyolország | új | dizájn | luxus | hotel

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom