Kávés-málnás süteménnyel hódít az ország legjobb cukrászdája

Fenséges francia desszertek, kedvenc magyar klasszikusok, kifinomult tortaalkotások – az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz idén is összeállította az ország legjobb cukrászdáinak toplistáját az év legjobb éttermei és az év legjobb alternatív vendéglátóhelyei után.

Az év cukrászdája a Kolonics Zoltán cukrász és felesége, Ágnes családi vállalkozásaként működő, óbudai Málna The Pastry Shop lett, amely a francia stílust követi. Kolonics Zoltán gondolkodásmódját a tradicionális magyar cukrászat megújítása és a desszertek kortárs látásmódú újrafogalmazása vezérli.

Nagyon finom, érzékeny összeállítású süteményeket találunk ott, signature desszertjeinek számítanak a kávés-málnás Opera, a Málna, illetve a Lactée-karamell-málna, az almás pite és az Esterházy is.

Íme, a toplista további tagjai betűrendben:

 • Auguszt József Cukrászdája
 • Bergmann Cukrászdák
 • Chouchou
 • DesszertNeked
 • Gerbeaud Café
 • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
 • Kollázs Patisserie
 • Nour – Art Of Desserts
 • The Ritz-Carlton Budapest

Ez pedig a legjobb hét vidéki cukrászda:

 • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron
 • Bergmann Cukrászdák – Balatonfüred
 • Desszertem – Miskolc
 • Le Téne Desszertműhely & Kávéház – Badacsony
 • Mónisüti – Gyenesdiás
 • Nour – Art Of Desserts – Budaörs
 • Sakura Cukrászda - Nagymaros

Auguszt József Cukrászdája

A klasszikus magyar értékeken alapuló cukrászda tradíciójának, minőségének záloga Auguszt József cukrász, aki nagy múltú cukrászcsalád negyedik generációjának a tagja, és akitől az újító törekvések sem idegenek.  Budapesten három helyen találkozhatunk a cukrászdalánccal, de a Dining Guide véleménye szerint évek óta a Fény utcai Auguszt Cukrászda bizonyult a legmagasabb színvonalúnak.

Bergmann Cukrászdák – Balatonfüred

A Bergmann család ikonikus és legendás balatonfüredi cukrászata a klasszikus polgári cukrászdák, kávéházak hangulatát idézi, és a kínálat is igazodik a hely stílusához. A nem mindennapi minőségű, klasszikus magyar desszertek mellett a Bergmann-ház saját kreációi is megtalálhatók a kínálatban, és a vendégek szerint

Magyarország egyik legjobb, ha nem a legjobb krémesét kapni ott.

Már csak ezért is sokan érkeznek hozzájuk, de a cukrászda kiemelkedő kenyereket is kínál.

Chouchou

Egy pályaelhagyó közgazdász, Szász Kinga csokik iránt érzett szerelméből született ez az újlipótvároi vállalkozás, ahol szépen „szabott” desszerteket kapunk finom, érzékeny megközelítésben, minőségi alapanyagokból.

A sós és édes, illetve a mentes sütemények, desszertek választéka komoly szakértelemről és megszállottságról tanúskodik. Az innovatív és a modern klasszikus desszertek kínálata sok jó nevű újhullámos kávézó kínálatában is fellelhető, de most átmenetileg csak rendelésre készítenek édességeket és tortákat, amiket boutique cukrászdájukban vehetünk át.

DesszertNeked

A DesszertNeked története egy újlipótvárosi szuterénben kezdődött, és egy modern, oldott hangulatú franciás üzletben csúcsosodott ki a Paulay Ede utcában, két éve pedig új egységgel gazdagodott az Allee bevásárlóközpontban. Az elmúlt években a választékban erősödött, szélesedett a modern franciadesszert-kínálat is.

Gerbeaud Café

A legendás hírű Gerbeaud, Budapest ikonikus kávéháza nemzetközileg is ismert vendéglátóhely, ahol egyszerre fontos a tradíció őrzése és az innovációra való törekvés, hogy a népszerű klasszikusok kortárs formájukban kerülhessenek tányérra. A Gerbeaud minőségi alapanyagokkal dolgozik, és tartja a lépést a legmodernebb technológiákkal is.

A cég 2020 májusától felélesztette a „Kis Gerbeaud” legendát, a Petit Gerbeaud-t, amellyel webshopon keresztül is elérhetővé váltak a patinás cukrászda kézműves jellegű desszertjei.

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron

Karl Harrer egykor Ausztria legfiatalabb cukrászmestere volt, aki versenyzett Kanadában, Japánban és Szingapúrban is.

Az első magyarországi üzletét 1995-ben nyitotta Sopronban,

a csokoládéműhely pedig nagy népszerűség mellett 2009 óta üzemel. Ez utóbbiban csokoládékóstolókat is rendeznek. A műhely és cukrászda hűen képviseli az ígéretét, amely a tudáson, a tapasztalaton és a magas színvonalon alapszik.

Kollázs Patisserie

A budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace Kollázs étterméhez kapcsolódó cukrászat Menyhárt Attila séf vezetésével évek óta kiváló minőségű desszerteket vonultat fel, és az étlapon található hideg és meleg édességek választékáért is felelős.

Kínálatuk tavaly a Cakes to Go programmal bővült, amely egy évszakonként változó és hat újragondolt klasszikus tortát kínál. 2022 februárjában Menyhárt Attila megnyerte a World Chocolate Masters közép-európai döntőjét, ezzel ő lett a régió továbbjutója a párizsi World Chocolate Masters döntőjébe.

Nour – Art Of Desserts – Budaörs

A 2021-ben nyílt budaörsi desszertező a modern francia cukrászati stílus hazai képviselője, melynek kínálatában mára tizenkét fajta monodesszertet találunk. Az egység szakmai munkáját az ismert séf, Palágyi Eszter tanácsadóként segíti.

A cukrászda emblematikus tortája (amely monodesszertként is megkóstolható) a Nour Signature Torta, amelyet a tanácsadó-séf a tulajdonos kedvenc alapanyagaiból épített fel. A luxusdesszertező gondolkodását jól mutatja, hogy Minya Viktória parfümőrt kérték meg arra, hogy tervezze meg a torta illatát.

The Ritz-Carlton Budapest

Ha nem is tekinthetjük klasszikus értelemben vett cukrászdának a Ritz-Carlton Budapest hotelben található műhelyet, amelyet Mázás István főcukrász vezet, nem hunyhatunk szemet afelett, hogy a desszert- és tortaválasztéka kiemelkedik a magyar cukrászdák mezőnyéből.

Túlzás nélkül elmondható, hogy az ikonikus Ocoa Royal Csokoládé Torta az ország egyik legjobb, ha nem a legjobb csokoládétortája, de a választékból kiemelkedik még az Epres Limoncello Torta, az Opera Kávé Torta és a Séf István Fekete Erdő Torta.

Desszertem – Miskolc

A kelet-magyarországi régió cukrászdái közül kiemelkedik az évek óta magas színvonalon teljesítő, haladó cukrászati filozófiát, a francia és a modern magyar vonalat képviselő képviselő Desszertem.

A tulajdonosok működtetik egyébként a város egyik legjobb éttermét, a Végállomás Bistorant-ot is,

és mindkét egységben tetten érhető a magasminőségű alapanyagok használata és a technológiai tudás. A signature süteményeik közé tartozik az Opera szelet, a sóskaramell mousse és a hagyományos vonalat képviselő gyömbéres habos almás desszert. A műhely vegán, cukor-, glutén- és laktózmentes süteményeket is kínál.

Le Téne Desszertműhely & Kávéház – Badacsony

2020-ban nyílt, eredetileg kis kávézónak induló családi vállalkozás gyorsan a térség kultikus helyévé vált, melynek egy régi postaépület ad otthont. A különleges atmoszférához az épületen található pirogránit-alkotás és a letisztult stílusú bútorzat is hozzáad.

Az édes és sós péksüteményeket, desszerteket, tortákat, szendvicseket kínáló egység nem pusztán cukrászda, hanem egy modern felfogású

kozmopolita desszertszalon, igazi közösségi hely.

Az újhullámos francia típusú édességek, aprósütemények mellett megtalálhatók a házias jellegű édességek, emellett prémium fagylatkínálat, és magas minőségű péksütemények csalogatják a vevőket.

Mónisüti – Gyenesdiás

Négy évvel ezelőtt még klasszikus értelemben vett cukrászda nélkül, csak mint más cukrászdáknak, kávézóknak beszállító cukrászüzem szerepelt Kövérné Kalmár Mónika vállalkozása a Dining Guide top cukrászdákat ajánló listáján.

Az eredetileg újságíróként dolgozó, pályaelhagyó tulajdonos mára viszont nagyon stabil, népszerű „comfort desszert” választékra építő cukrászdával büszkélkedhet, kínálattal találkozhatunk még hazánk 16 városában, cukrászdájában, kávézójában.

Sakura Cukrászda - Nagymaros

A japán cseresznyevirágzásról elnevezett cukrászda motorja az elszánt pályaelhagyó, mára komoly cukrásszá váló Balogh Nóra. A műhely az innovatív francia stílusú desszerteket a hagyományosabb, klasszikus süteménykínálattal vegyíti.

A széles desszertválaszték a nyári szezonban kiegészül a Sakura házilag készített fagylaltjaival,

de a szépen épített desszertek mellett kiemelkedő a tortakínálat is. A cukrászda reggelizőhelyként és kávézóként is üzemel, a tavaszi-nyári szezonban pedig kedves, otthonos terasszal várja a vendégeit.

Mihályi Patisserie

A legédesebb pillanatokkal szolgáló helyek kiválasztása mellett a kiadvány idén egy új minősítést vezetett be, mellyel a legjobbak legjobbjait értékeli – azokat a helyeket, amelyek minimum három alkalommal az év legjobb teljesítményét érték el. 2022-ben a Best Of The Best díjat a váci Mihályi Patisserie kapta, amely idén már a 14. születésnapját ünnepli.

Az alapító Mihályi László a francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője. Elhivatott ember, aki a külföldön megszerzett tudást és tapasztalatot építette be karrierjének sok-sok előkelő állomása után a váci cukrászdába.

A desszertek választékában megtalálhatóak a formabontó megvalósítások, francia és olasz inspirációk is, de nem hiányoznak a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok sem, mint a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, vagy a „Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe.

Tavaly ezeket a cukrászdákat értékelték a legjobbnak, itt pedig a legjobb mentes cukrászdákat nézheted meg.

(Forrás: Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz, képek: Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz, Unsplash)

Audi-Dining Guide TOP100 | cukrászda | legjobb cukrászda | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom