Figyelmeztetést adtak ki: nincsenek biztonságban a turisták az idilli üdülőparadicsomban

Az amerikai külügyminisztérium pénteken utazási figyelmeztetést tett közzé, amelyben fokozott óvatosságra inti a Bahamákra utazókat.

Mint írják, a főleg Nassaun és Grand Bahamán a bandák között elharapódzott erőszak elsősorban a helyi lakosságot érinti, de a bűncselekmények, például betörések, fegyveres rablások és szexuális támadások a turisztikai területeken is előfordulnak. Fontos az óvatosság az olyan rövid távú bérleményekben is, amelyeket nem véd magán biztonsági cég. A Bahamák az amerikai minisztérium szerint jelenleg a négyfokozatú biztonsági skálán a kettes szinten áll.

A nassaui amerikai nagykövetség már január 24-én közleményben figyelmeztetett arra, hogy a 2024-es év eleje óta Nassauban tizennyolc gyilkosság történt a bandák háborújához kapcsolódóan, ami fényes nappal is zajlik.

Arra kérik az utazókat, hogy legyenek rendkívül körültekintőek Nassau keleti részén, különösen, ha éjszaka mozdulnak ki akár autóval, akár gyalog. Külön kiemelik, hogy az ember ne tanúsítson ellenállást, ha ki akarják rabolni, és ne nyisson ajtót idegeneknek. Korábban az amerikaiak már Jamaikára is figyelmeztetést adtak ki az elharapódzó erőszak miatt.

A magyar Konzuli Szolgálat jelenleg a biztonságos országok között, a négyes kategóriában tartja számon a Bahamákat, de megjegyzi, hogy a szigeteken, a fővárost, Nassaut is beleértve magas a bűnözési ráta.

Hozzáteszik, hogy a turisták sérelmére elkövetett bűncselekmények jó része zsebtolvajlás és egyéb lopás, de előfordul fegyveres rablás és más erőszakos bűncselekmények elkövetése is. Az áldozatokat gyakran kábítószerekkel teszik cselekvőképtelenné. Azt írják, a bűnelkövetések legtöbbje nem a turisták által látogatott helyeken történik, de fokozott óvatosság szükségeltetik a kaszinók, játéktermek, éjszakai bárok szűkebb és tágabb környezetében egyaránt.

Nem kell a Bahamákig elmennünk, ha átélnénk a karibi hangulatot: ezen az európai szigeten is megtalálhatjuk.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash)

utazás | biztonság | figyelmeztetés | turizmus | turisták

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, a magyarországi átlagbérekből mennyire lehet kifizetni egy albérletet: az eredmény elképesztően lesújtó

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom