Close
Évek óta nem volt olyan a Balatonnál, mint most

Évek óta nem volt olyan a Balatonnál, mint most

Ha az utolsó pillanatban foglalnál szállást, nem vagy elkésve.

A Magyarországi Éttermek és Szállodák Szövetségének elnöke, Baldauf Csaba arról számolt be az RTL Híradónak, hogy messze nincs telt ház a Balatonnál. Badacsonyban az előző években ilyenkor már augusztusra sem lehetett szobát foglalni, most viszont még bőven van hely.

Nagy Miklós, a badacsonyi Hotel Bonvino igazgatója azt mondta, biztosak abban, hogy nem lesz rossz a nyár, de érezhető a bizonytalanság a foglalásokban ugyanúgy, ahogy a jelenlegi helyzetben az emberekben is van egyfajta bizonytalanság.

Mint Baldauf Csaba hozzátette,

akik tavaly belföldön nyaraltak, azoknak nem kis része idén, két-két és fél év után külföldi úti célt választott,

és egyértelműen ez a kereslet hiányzik most a belföldi szálláshelyeken.

Úgy tűnik, a Balaton helyett sokan választották például Horvátországot. A Szállás.hu sajtószóvivője azt mondta: arra számítanak, hogy a tavalyi évhez képest kétszer annyi horvátországi foglalásuk lesz.

A Szállodaszövetség elnöke szerint mindennek nem a hazai áremelkedés az oka, pusztán az, hogy két évig nem nagyon lehetett utazni a járvány miatt. Abban bízik, hogy akik külföldre mennek, ők is eltöltenek majd néhány napot valamelyik itthoni szállodában is, ha nem is annyit, mint tavaly.

Az idei nyár újdonsága, hogy sokan csak az utolsó pillanatban választanak szállást, már nem foglalnak hónapokkal előre. Az árak egyébként átlagosan 35 százalékkal emelkedtek a magyarországi szálláshelyeken 2019-hez képest, sokan akkor nyaraltak utoljára a koronavírus-járvány miatt.

Ha kiruccannál a magyar tengerhez,  Balatonszemes legkúlabb bisztrója és szálláshelye tárt karokkal vár.

(Forrás: RTL, képek: Getty Images)

balaton | magyarok | külföld | belföld | utazás

FOLYTASD EZZEL

Hiába az aszály és az erdőtüzek, semmi sem tántorít egy el egy mediterrán-nyaralástól

Nagyon morbid szabály lépett életbe az egyik francia kisvárosban: temetési kauciót kell fizetni a Mont Blanc megmászásához

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom