Besokallt a magyarok egyik kedvenc nyaralóhelye a tiszteletlen turistáktól

Bali régóta népszerű nyaralóhely, a turisták szabályosan rajonganak strandjaiért és buja, zöld természetéért. Egyre nő a fesztültség azonban a helyiek és a turisták között, mivel utóbbiak sokszor nem úgy viselkednek, ahogyan az illő lenne.

Bali egy évvel ezelőtt nyitott meg újra a nemzetközi turisták előtt, a lakosoknak azonban már most elege van a látogatók viselkedéséből – írja a The Washington Post. A lapnak megszólaló luxusutazási iroda vezetője, Justin Smith szerint ugyanis hiányzik a turistákból a Bali iránti tisztelet,

gyakori a közlekedési szabálysértés és a szeméremsértés, de sokszor tiszteletlenek a helyi kultúrával szemben is.

A túlturizmus miatt Bali új intézkedéseket vezet be, a céljuk az, hogy csökkentsék az odalátogatók számát és tiszteletteljesebb magatartásra ösztönöznék őket,

többek között motorkerékpár használati tilalom és különadó bevezetése is szóba került.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a helyiek ne fogadnák szívesen a turistákat – mindaddig örülnek nekik, míg a látogatók tisztelettel fordulnak feléjük.

A problémával nincs egyedül Bali. Számos más ország, állam és város is próbál tenni valamit a túlturizmus ellen, Olaszország például pénzbírságot szab ki a szemetelő, vandál turistákra.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

túlturizmus | szabály | szabályszegés | különadó | bali

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom