Close
Hihetetlennek tűnik, de nem az: mindössze ennyi turistát fogadott idén Bali

Hihetetlennek tűnik, de nem az: mindössze ennyi turistát fogadott idén Bali

Azt ugye tudjuk, hogy a járvány hatására óriási visszaesést produkált a turizmus, de aligha van olyan turisztikai célpont, amelyik nagyobb csapást szenvedett el, mint Bali

Mielőtt közölnénk a sokkoló számot, előbb nézzük meg, hogyan állt a kedvelt úti cél 2019-ben és 2020-ban a külföldi turistákat illetően. Két évvel ezelőtt 6.2 millió érkezőt könyvelhetett el, míg tavaly alig több mint egymilliót.

2021-ben viszont a a szigorú határellenőrzési intézkedések és a lezárt repülőtér miatt – nem elírás és nem maradt le egy nulla sem – mindössze negyvenötöt.

“Ez a valaha mért legalacsonyabb szám a külföldi turistákat tekintve” – mondta Nyoman Gede Gunadika, Bali tartomány turizmusért felelős vezetője. A 2021 januárja és októbere közötti időszakra vonatkozó adatot megerősítette a bali központi statisztikai hivatal is.

Mivel a sziget nemzetközi repülőtere szinte egész évben zárva volt a nemzetközi járatok előtt, a negyvenöt turista majd’ mindegyike magánjachtokon keresztül érkezett. Bár a repülőtér hivatalosan október 14-től újra fogadja a külföldi járatokat is, eddig csak belföldi gépek szálltak le.

Ahhoz, hogy a külföldi turisták Balira mehessenek, igen szigorú beutazási követelményeknek kell megfelelniük. Be kell szerezniük például egy 300 dollárba kerülő üzleti vízumot (a turista vízum jelenleg nem elérhető), több PCR-tesztet kell csináltatniuk, és speciális egészségbiztosítást kötniük. A teljesen beoltottakra is tíznapos kötelező karantén vár. Ráadásként a közvetlen járatok hiánya miatt a repülőjegyek ára jóval magasabb a szokásosnál.

Ray Suryawijaya, a Bali Badung körzetében működő Indonéziai Szállodák és Éttermek Szövetségének vezetője szerint
ezekkel az akadályokkal nem meglepő a külföldi turisták elmaradása.

Akad viszont némi reménysugár a belföldi turizmus fokozatos visszatérésével. A bali szállodák kihasználtsága jelenleg harmincöt százalék körül mozog, hétvégenként nagyjából 13 ezer belföldi látogató érkezik a szigetre. Ez így biztató az év végére, különösen azon helyiek számára, akik a turizmusból tartják el családjukat. Ellenben aligha lesz elég a 2021-es szezon megmentéséhez.

Balira – csakúgy, mint Thaiföldre vagy a Fülöp-szigetekre – kétféleképpen mehetünk: összepakolunk két bőröndnyi márkás ruhát, megváltjuk a jegyünket a business classra, és lefoglaljuk valamelyik luxushotel óceánra néző szobáját, aztán, ha úgy tartja kedvünk, el se hagyjuk a komplexum privát medencéjét, strandját és fine dining éttermét.

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom