Close
Holisztikus élményt ad Balin ez a minivillákból álló szálloda

Holisztikus élményt ad Balin ez a minivillákból álló szálloda

Félórányira Bali népszerű és zsúfolt turistamágnes helyeitől, a rizsföldek közepén rejtőzik ez az elegáns és egyben környezettudatos szálloda. A Soori Bali legfőbb küldetése a vendég tökéletes nyugalmának biztosítása, amit természetközeliséggel és kellemes hangulatú, kortárs dizájnnal próbál elérni. Mondhatjuk, sikerült.

A divatos kávézókkal és üzletekkel telített népszerű Canguutól fél órán át kell nyomnunk a pedált, hogy a boltokat és az éttermeket fokozatosan felváltsa a békés rizsteraszok, a hagyománytisztelő falvak és a csendesebb strandok sokkal inkább megindító látványa.

A Soori Bali pontosan egy ilyen visszafogottabb, fekete homokos strand szomszédságában található, de remek lokációjának köszönhetően a híres Tanah Lot templom alig húsz perc alatt elérhető.

A kifinomult és modern stílusú épületet maga a tulajdonos, az építészként dolgozó Soo K Chan álmodta meg. Az igazán megnyugtató pihenés érdekében a dizájnban a vízszintes és függőleges vonalak, a kő és a víz, a természetes textúrák, valamint a szürke árnyalatai dominálnak. A parkosított kertet úgy alakították ki, hogy elősegítse a hűvös levegő áramlását, ezért a resortban, illetve a medence környékén sem kell tartanunk a fullasztó melegtől,

ráadásul az egész épületkomplexumnak minimális a környezetre gyakorolt hatása.

Az összesen negyvennyolc minimalista luxusvillát magáénak tudó Soori valamennyi épületéhez, illetve lakosztályához saját szabadtéri lounge, étkező és medence tartozik.

A hatalmas Mountain View villák az igazán figyelemre méltóak: egyrészt a minibárral és mindenféle technikai csodával felszerelt lakosztályában a rizsteraszok és a békésen figyelő Batukara-hegy vonulatainak látványára ébredhetünk a királyi méretű ágyon, másrészt kívánságunkat huszonnégy órán át komornyik lesi és még klasszikus esőzuhanyt is vehetünk. A Beach Pool villák a nevükből adódóan óceánra néző panorámával csábítanak.

A közösségi élményért két étterem (a nagyvilági konyhára építő Ombak és a helyi fogásokra specializálódott Cotta), egy fitneszterem, valamint spa felel. Utóbbiban – akár diszkrét körülmények között – az akupunktúrás kezelésektől a meditáción át a masszázsig számos kényeztetés közül választhatunk.

Bali szépségeit pedig a resortból induló különféle szerevezett túrákon is felfedezhetjük, bár egy kicsit azért lelkifurdalásunk lenne akárcsak egy napra is otthagyni ezt a pazar helyet.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Soori Bali)

Close