Close
Holisztikus élményt ad Balin ez a minivillákból álló szálloda

Holisztikus élményt ad Balin ez a minivillákból álló szálloda

Félórányira Bali népszerű és zsúfolt turistamágnes helyeitől, a rizsföldek közepén rejtőzik ez az elegáns és egyben környezettudatos szálloda. A Soori Bali legfőbb küldetése a vendég tökéletes nyugalmának biztosítása, amit természetközeliséggel és kellemes hangulatú, kortárs dizájnnal próbál elérni. Mondhatjuk, sikerült.

A divatos kávézókkal és üzletekkel telített népszerű Canguutól fél órán át kell nyomnunk a pedált, hogy a boltokat és az éttermeket fokozatosan felváltsa a békés rizsteraszok, a hagyománytisztelő falvak és a csendesebb strandok sokkal inkább megindító látványa.

A Soori Bali pontosan egy ilyen visszafogottabb, fekete homokos strand szomszédságában található, de remek lokációjának köszönhetően a híres Tanah Lot templom alig húsz perc alatt elérhető.

A kifinomult és modern stílusú épületet maga a tulajdonos, az építészként dolgozó Soo K Chan álmodta meg. Az igazán megnyugtató pihenés érdekében a dizájnban a vízszintes és függőleges vonalak, a kő és a víz, a természetes textúrák, valamint a szürke árnyalatai dominálnak. A parkosított kertet úgy alakították ki, hogy elősegítse a hűvös levegő áramlását, ezért a resortban, illetve a medence környékén sem kell tartanunk a fullasztó melegtől,

ráadásul az egész épületkomplexumnak minimális a környezetre gyakorolt hatása.

Az összesen negyvennyolc minimalista luxusvillát magáénak tudó Soori valamennyi épületéhez, illetve lakosztályához saját szabadtéri lounge, étkező és medence tartozik.

A hatalmas Mountain View villák az igazán figyelemre méltóak: egyrészt a minibárral és mindenféle technikai csodával felszerelt lakosztályában a rizsteraszok és a békésen figyelő Batukara-hegy vonulatainak látványára ébredhetünk a királyi méretű ágyon, másrészt kívánságunkat huszonnégy órán át komornyik lesi és még klasszikus esőzuhanyt is vehetünk. A Beach Pool villák a nevükből adódóan óceánra néző panorámával csábítanak.

A közösségi élményért két étterem (a nagyvilági konyhára építő Ombak és a helyi fogásokra specializálódott Cotta), egy fitneszterem, valamint spa felel. Utóbbiban – akár diszkrét körülmények között – az akupunktúrás kezelésektől a meditáción át a masszázsig számos kényeztetés közül választhatunk.

Bali szépségeit pedig a resortból induló különféle szerevezett túrákon is felfedezhetjük, bár egy kicsit azért lelkifurdalásunk lenne akárcsak egy napra is otthagyni ezt a pazar helyet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Soori Bali)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom