Először nyitja meg a kapuit az a kastély, ahol elhunyt II. Erzsébet királynő

A Balmoral kastély az uralkodó egyik otthona volt, ahol családjával – különösen nyaranta – sok időt töltött a királynő.

II. Erzsébet királynő szeptemberi halála előtt utolsó heteit, hónapjait kedvenc helyén, a Balmoral kastélyban töltötte. A híres, ötvenezer hektáros skót birtok azóta zárva tartott, hamarosan azonban ismét megnyitja kapuit, ez pedig

még III. Károly király május 6-i megkoronázása előtt megtörténhet.

A brit királyi család egykori otthona 1931 óta minden tavasszal és nyáron kitárja a kapuit a nagyközönség előtt, hogy szombatonként vezetett kirándulások keretében járhassák be a kerteket és a kiállításokat. A kastély nemrégiben a közösségi médiában osztotta meg, hogy

április elsejétől egy különleges fotókiállításnak ad majd otthont,

a főkapun kívül pedig bárki elhelyezheti az emlékezés virágait a néhai királynő tiszteletére.

Más hivatalos királyi rezidenciákkal ellentétben, amelyek a Crown Estate tulajdonában vannak, a Balmoral kastély egyike annak a két ingatlannak, amelyek II. Erzsébet királynő magántulajdonába tartoztak. A másik a norfolki Sandringham Estate.

A Balmoralt eredetileg Albert herceg és Viktória királynő vásárolta meg 1852-ben, majd később generációról generációra szállt.

Egy 2016-os dokumentumfilmben Eugenie hercegnő azt mondta a Balmoral kastélyról, ez a legszebb hely a földön, ahol a "nagyi" a legboldogabb.

A Balmoral kastély a 2023-ban április 1-től július 31-ig tart majd nyitva. A jegyek már elővételben, online is megvásárolhatók.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

balmoral | Skócia | Károly király | kastély | III. Károly

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom