Close
Sokkal körülményesebb lesz turistáskodni Európa talán legnépszerűbb városában

Sokkal körülményesebb lesz turistáskodni Európa talán legnépszerűbb városában

Drasztikusnak tűnő intézkedéseket vezetnek be Barcelonában, hogy valamelyest kezeljék a nagy turistacsoportokhoz köthető – leginkább zajos – problémákat.

Ennek értelmében szabályozzák a turisták viselkedését és szigorúbb ellenőrzéseket iktatnak be a vezetett túrákra vonatkozóan.

A legújabb szabályok szerint például a történelmi belvárosban, többek között Antoni Gaudí Casa Battlója és az FC Barcelona Camp Nou stadionja körül zajkorlátozás, létszámkorlátozás és egyirányú rendszer lesz érvényben.

Mivel a látogatók száma lassan visszatér a járvány előtti megszokott szintre, a szabályozás legfőbb célja a helyi lakosokra nehezedő nyomás csökkentése. Az új intézkedésekkel igyekeznek redukálni a nagyobb létszámú turistacsoportok által okozott problémákat.

Az idegenvezetők ezután kénytelenek lesznek lemondani a megafonokról, és helyette fejhallgatót és fülhallgatót kell használniuk, vagy normál hangerővel beszélniük.

Az utazásszervezőknek olyan sétaútvonalakat kell kijelölniük, melyek “minimalizálják a kellemetlenségeket”, a túrák pedig innentől kezdve egyirányú rendszerben működhetnek. Az útvonalakat huszonnégy utcára és térre korlátozzák. A túravezetőket arra kérik, hogy olyan megállókat válasszanak, ahol bőven van hely, egyúttal ne jelentsenek akadályt a gyalogosok számára.

A csoportok maximális létszáma harminc fő lehet, ami a Ciutat Vella, vagyis a város legrégebbi negyedének nagyon szűk utcáin tizenötre csökken. Egyes történelmi nevezetességeket csak három-nyolc fős csoportok látogathatnak. Az idegenvezetéssel foglalkozó vállalkozásokat felkérték, hogy a város utcáin történő árusítás helyett arra ösztönözzék a látogatókat, hogy inkább előre foglaljanak túrákat.

A várossal kapcsolatban nemrég megírtuk, hogy Barcelonának elege lett az óceánjáró monstrumokból, pontosabban azok környezetszennyezéséből.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Unslplash)

szabályozás | problémák | turista | túlturistásodás | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Rossz hír a Ryanairrel utazóknak: nyolc budapesti járatát szünteti meg a légitársaság

Váratlan döntést hozott a WizzAir: több mint öt hónap után Oroszországba is indít gépeket a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom