Close
Bentley ihlette a Breitling legújabb karóráját

Bentley ihlette a Breitling legújabb karóráját

A közel két évtizede tartó együttműködés legújabb gyümölcseként a Breitling bemutatta a legújabb limitált szériás, mindössze huszonöt darabos sorozatban készülő kronográfját, amelyet a Bentley ihletett.

A negyvenes évek eredeti Breitling Premier karóráinak újraértelmezése az óragyártó legújabb limitált szériája. A mindössze huszonöt példányban készülő kronográf klasszikus stílusát a Bentley ihlette, a 42 milliméteres tokja 18 karátos vörösaranyból készült, aranybarna aligátorbőr szíjjal és átlátszó zafírüveg hátlappal, amely láthatóvá teszi a szerkezetet. Az óra éke a Bentley jellegzetes brit versenyzöld színű számlapjának ablakán látható tourbillon.

A két márka kapcsolata jóval régebbre nyúlik vissza, ugyanis Willy Breitling, a márkát alapító Léon Breitling unokája a Bentley szenvedélyes rajongója volt. 1934-ben szabadalmaztatta a világ első kétgombos kronográfját, de nagyszerű érzékkel értette meg az órák szerelmeseinek vágyát az elegancia és a csillogás iránt. 1940-ben ezt szem előtt tartva mutatta be az eredeti Premiert, amivel a Breitling először lépett a célszerűségből a stílus felé.

„Ha egy férfi a csuklójára veszi, az a kifogástalan stílus félreismerhetetlen ismérve”

– vallotta róla Willy, és ez elmondható a Breitling minden mai órájára is, egyszersmind tökéletesen tükrözi azt a szemléletet, ahogyan a Bentley ügyfelei viszonyulnak az autójukhoz. Az új kronográf egyszerre adózik tisztelettel mind a két márka öröksége és modern értékei iránt. Adrian Hallmark, a Bentley elnöke szerint „ez az óra testesíti meg közös elkötelezettségünket az úttörő szellem, a kézművesség és a technológiai kiválóság iránt.”

A Bentley 2002-ben bízta meg először a Breitling szakembereit, hogy készítsenek egy órát a Continental GT műszerfalára,

itt kezdődött a két nemes márka máig tartó együttműködése. A páratlan minőség és luxus szellemében készített kronográf egyszerre tiszteleg Willy Breitling előtt, akinek az órái megváltoztatták a piacot, és W.O. Bentley előtt, aki úttörő szerepet töltött be az autóiparban.

Bentley-sztori

Nem a Bentley az egyetlen autómárka, amely óragyártóval lépett partnerségre, az öt legérdekesebb kooperációt ebben a cikkünkben mutattuk be – és a Bentley sztorija ezenkívül is tartogat még érdekes fordulatokat.

FOLYTASD EZZEL
Új szintre emeli a vendéglátást a Rolls-Royce szekrénykéje
Saját múzeumi részleget kapott Olaszországban a motorcsónakok Ferrarija
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom