Close
Bentley ihlette a Breitling legújabb karóráját

Bentley ihlette a Breitling legújabb karóráját

A közel két évtizede tartó együttműködés legújabb gyümölcseként a Breitling bemutatta a legújabb limitált szériás, mindössze huszonöt darabos sorozatban készülő kronográfját, amelyet a Bentley ihletett.

A negyvenes évek eredeti Breitling Premier karóráinak újraértelmezése az óragyártó legújabb limitált szériája. A mindössze huszonöt példányban készülő kronográf klasszikus stílusát a Bentley ihlette, a 42 milliméteres tokja 18 karátos vörösaranyból készült, aranybarna aligátorbőr szíjjal és átlátszó zafírüveg hátlappal, amely láthatóvá teszi a szerkezetet. Az óra éke a Bentley jellegzetes brit versenyzöld színű számlapjának ablakán látható tourbillon.

A két márka kapcsolata jóval régebbre nyúlik vissza, ugyanis Willy Breitling, a márkát alapító Léon Breitling unokája a Bentley szenvedélyes rajongója volt. 1934-ben szabadalmaztatta a világ első kétgombos kronográfját, de nagyszerű érzékkel értette meg az órák szerelmeseinek vágyát az elegancia és a csillogás iránt. 1940-ben ezt szem előtt tartva mutatta be az eredeti Premiert, amivel a Breitling először lépett a célszerűségből a stílus felé.

„Ha egy férfi a csuklójára veszi, az a kifogástalan stílus félreismerhetetlen ismérve”

– vallotta róla Willy, és ez elmondható a Breitling minden mai órájára is, egyszersmind tökéletesen tükrözi azt a szemléletet, ahogyan a Bentley ügyfelei viszonyulnak az autójukhoz. Az új kronográf egyszerre adózik tisztelettel mind a két márka öröksége és modern értékei iránt. Adrian Hallmark, a Bentley elnöke szerint „ez az óra testesíti meg közös elkötelezettségünket az úttörő szellem, a kézművesség és a technológiai kiválóság iránt.”

A Bentley 2002-ben bízta meg először a Breitling szakembereit, hogy készítsenek egy órát a Continental GT műszerfalára,

itt kezdődött a két nemes márka máig tartó együttműködése. A páratlan minőség és luxus szellemében készített kronográf egyszerre tiszteleg Willy Breitling előtt, akinek az órái megváltoztatták a piacot, és W.O. Bentley előtt, aki úttörő szerepet töltött be az autóiparban.

Bentley-sztori

Nem a Bentley az egyetlen autómárka, amely óragyártóval lépett partnerségre, az öt legérdekesebb kooperációt ebben a cikkünkben mutattuk be – és a Bentley sztorija ezenkívül is tartogat még érdekes fordulatokat.

breitling | Bentley | karóra | limitált széria | kronográf

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram