Miért boldogok a finnek? Bérelj egy finnt és megtudod!

Nem véletlenül találunk annyi északi országot a világ legboldogabb országait tömörítő lista élmezőnyében: többek között előremutató kultúrájuk, technológiailag fejlett infrastruktúrájuk, valamint látszólagos kiegyensúlyozottságuk tényleg irigylésre méltó. És talán az is, hogy soha sem titkolták a sikereik okát, legalábbis a boldogságot illetően biztosan nem. A legboldogabb népnek tartott finnek a legújabb projektjük miatt önzetlenségükért is kiemelhetőek, elvégre – egyik – kedvenc dolgukat exportálják a világ minden tájára. Ez pedig nem más, mint a boldogság.

A Rent a Finn, vagyis a Bérelj egy finnt program a tanulás legjobb módjára, a gyakorlati tapasztalatra épít.

Ennek keretében egyrészt lehetőséget biztosít a Finnországba utazásra, másrészt egy boldogságvezető segítségével természetközpontú, nyugodt napokat kínál.

Eddig országszerte nyolcan jelentkeztek vendéglátónak, köztük Esko, Rovaniemi város polgármestere, aki a finn nyári élvezetbe vezeti be a látogatókat. Saját házában szállásolja el a jelentkezőket, az általa összeállított élményalapú programcsomag pedig grillezést, bogyószedést, csónakázást és egy finn szabadtéri ügyességi játék, a mölkky művelését tartalmazza.

Amennyiben Lindát és Nikót választjuk, a páros jóvoltából a legdélebbi finn szigeten, Utön tölthetünk el néhány napot, méghozzá a természet lágy ölén, egyszerű körülmények, továbbá kedves, barátságos és gondoskodó emberek között. A programlehetőségeket illetően vitorlázásra és kempingezésre számíthatunk.

Rendkívül egyszerű dolgunk van, ha bérelnénk egy finnt. Csupán egy háromperces videót kell készítenünk, melyben magunkról, valamint a természettel való kapcsolatunkról mesélünk, illetve elmondjuk, miért szeretnénk felkeresni Finnországot. Amint ezzel megvagyunk, már csak a honlapon található jelentkezési lapot kell kitölteni.

A szerencsés nyertesek három napot tölthetnek el az országban, a pontos dátumot a kiválasztott vendéglátó határozza meg. Az utazási és a szállásköltségeket a program állja, cserébe hozzájárulunk, hogy a látogatásunkról filmet forgatnak. Megéri, nem?

Ez is érdekelhet:

Finnországnál nincs jobb hely a világon. Kivéve, ha barátkozni akarsz

A finnek rendre a „jó országok” lista élbolyában szerepeltek, idén pedig egyenesen elsők lettek. Ünnepelni viszont csak finnes visszafogottsággal lehet, mert néhány területen kissé hűvös az ország és a nagyvilág viszonya.

(Fotók: Unsplash)

élmény | bérelj egy finnt | skandináv | észak | projekt

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom