Close
Miért boldogok a finnek? Bérelj egy finnt és megtudod!

Miért boldogok a finnek? Bérelj egy finnt és megtudod!

Nem véletlenül találunk annyi északi országot a világ legboldogabb országait tömörítő lista élmezőnyében: többek között előremutató kultúrájuk, technológiailag fejlett infrastruktúrájuk, valamint látszólagos kiegyensúlyozottságuk tényleg irigylésre méltó. És talán az is, hogy soha sem titkolták a sikereik okát, legalábbis a boldogságot illetően biztosan nem. A legboldogabb népnek tartott finnek a legújabb projektjük miatt önzetlenségükért is kiemelhetőek, elvégre – egyik – kedvenc dolgukat exportálják a világ minden tájára. Ez pedig nem más, mint a boldogság.

A Rent a Finn, vagyis a Bérelj egy finnt program a tanulás legjobb módjára, a gyakorlati tapasztalatra épít.

Ennek keretében egyrészt lehetőséget biztosít a Finnországba utazásra, másrészt egy boldogságvezető segítségével természetközpontú, nyugodt napokat kínál.

Eddig országszerte nyolcan jelentkeztek vendéglátónak, köztük Esko, Rovaniemi város polgármestere, aki a finn nyári élvezetbe vezeti be a látogatókat. Saját házában szállásolja el a jelentkezőket, az általa összeállított élményalapú programcsomag pedig grillezést, bogyószedést, csónakázást és egy finn szabadtéri ügyességi játék, a mölkky művelését tartalmazza.

Amennyiben Lindát és Nikót választjuk, a páros jóvoltából a legdélebbi finn szigeten, Utön tölthetünk el néhány napot, méghozzá a természet lágy ölén, egyszerű körülmények, továbbá kedves, barátságos és gondoskodó emberek között. A programlehetőségeket illetően vitorlázásra és kempingezésre számíthatunk.

Rendkívül egyszerű dolgunk van, ha bérelnénk egy finnt. Csupán egy háromperces videót kell készítenünk, melyben magunkról, valamint a természettel való kapcsolatunkról mesélünk, illetve elmondjuk, miért szeretnénk felkeresni Finnországot. Amint ezzel megvagyunk, már csak a honlapon található jelentkezési lapot kell kitölteni.

A szerencsés nyertesek három napot tölthetnek el az országban, a pontos dátumot a kiválasztott vendéglátó határozza meg. Az utazási és a szállásköltségeket a program állja, cserébe hozzájárulunk, hogy a látogatásunkról filmet forgatnak. Megéri, nem?

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom