Close
A berlini fényfesztivál teljesen új arcát mutatja meg az ikonikus látnivalóknak

A berlini fényfesztivál teljesen új arcát mutatja meg az ikonikus látnivalóknak

A Festival of Lights Berlin egyik legsikeresebb rendezvénye, tíz éjszakán keresztül alakítja a város legszebb épületeit és látnivalóit egy szabadtéri kiállítás festővásznává.

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg Berlinben a fényfesztivált, amely minden évben elvarázsolja a német fővárosban élőket és az oda utazókat. A rendezvényen a város legfontosabb nevezetességei – többek között a Siegessäule, a Reichstag, a Brandenburgi kapu és a Berliner Dom – kapnak egyedülálló új arculatot a fényjátéknak köszönhetően.

Az idei évben a fényfestés központi témáit a globális környezeti kihívások adták, a művészek a fenntarthatóságra, az e-mobilitásra, a szén-dioxid-semlegességre, a megújuló energiákra és a digitalizációra hívták fel a figyelmet.

Berlinben nemcsak a klasszikus látnivalók vonzzák a turistákat, hanem a romos, funkciójukat veszített épületek is. Az egykori keleti blokk egyetlen vidámparkját meglátogathatjuk, ha szeretjük az ilyesféle hátborzongató kalandokat.

(Forrás: Euronews, fotók: Michael Sohn, The Associated Press; John Macdougall, AFP; Paul Zinken, DPA)

fényfesztivál | berlin | fesztivál | Festival of Lights

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram