Drasztikus döntést hozott az egyik felkapott budapesti étterem

Kiszállítás sem lesz.

Bezár az Ybl Miklós téren működő Felix Kitchen&Bar.

"Felix búcsút int. Letesszük a kötényt, kiürül a boros pohár, csendes a konyha. A vírushelyzet következményeképp a mai naptól határozatlan időre bezárnak a kapuink, a kiszállítás is szünetel. Köszönjük a rengeteg élményt és emléket, amit nyitás óta és az utóbbi kihívásokkal teli időszakban együtt szereztünk. Most fájón, de egy újabb viszontlátás reményével búcsúzunk! Bízunk benne, hogy hamarosan újra megtöltjük élettel a budai Duna-part ikonikus épületét, addig is vigyázzunk egymásra!" – olvasható az étterem Facebook-oldalán megjelent posztban.

A Felix Kitchen&Bar 2019 áprilisában debütált a fővárosban. A 2018 tavaszán átadott Ybl Budai Kreatív Ház méltó gasztronómiai párjaként egészíti ki az Ybl Vízház épületét. Az Ybl Miklós által tervezett és 1875-ben épített legendás helyszín már számos szerepet betöltött csaknem másfél évszázados fennállása során, a vendéglátó funkció kisebb megszakításokkal végigkísérte a ház életét. A névválasztást illetően visszatért ez eredeti gyökerekhez, ezért viseli Ybl Miklós fiának keresztnevét.

A 2020-as év mozgalmasan alakult az étterem számára, hiszen májusban leigazolta Mészáros Ádámot az Onyxból, majd júliusban felkerült a nemzetközi borszaklapként ismert Wine Spectator listájára – melyen addig sosem volt magyar résztvevő –, és Award of Excellence minősítést kapott.

Ez is érdekelhet:
Ilyen fogásokkal újít az egyik legsikeresebb magyar séf

Mészáros Ádám, az Onyxszal két Michelin-csillagot szerző séf és Soós István páros új étlapja a hagyományok tiszteletét és minőségi alapanyagokat helyezi központba.

(Fotók: Stiglincz Gábor)

bezár | gasztro | Felix Kitchen&Bar | étterem | budapest | átmenetileg

FOLYTASD EZZEL

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Aki szeret utazni, az semmiképp se hagyja ki ezt az eseményt!
Hirdetés