Mint egy égig érő üvegceruza, úgy néz ki a világ legvékonyabb felhőkarcolója

Az utolsó külső burkolati elemeket is megkapta a SHoP Architects által megalkotott felhőkarcoló New York-ban, amely így egyszerre lett a világ legvékonyabb és a második legmagasabb épülete a nyugati féltekén.

A 435 méter magas torony építési munkái a múlt héten fejeződtek be, a fejlesztők pedig azt is bejelentették, hogy a felhőkarcoló készen áll arra, hogy a lakók beköltözzenek.

A Manhattan belvárosában felépített, Billionaires' Row-nak nevezett torony a SHoP Architects munkáját dicséri.

A világ legvékonyabb felhőkarcolójának építési munkáit 2013-ban kezdték meg, az építkezés azonban 2017-ben pénzügyi okok miatt leállt. A tervezők szerint a torony

a lehető legnagyobb szilárdságú betonból készült, emeletenként egy luxuslakással.

Az épület azonban nemcsak vékonysága miatt különleges, hanem azért is, mert csúcsa ceruzaszerűen egy lapos élre szűkül. Homlokzatát két oldalról terrakotta csempék borítják,

a Central Park felé és az Alsó-Manhattenre nézve pedig üvegfalakat kapott.

Az épületben a lakások mellett egy 25 méter hosszú medence, privát étterem és egy fitneszközpont is található.

(Forrás: Dezeen, fotók: David Sundberg)

építészet | torony | dizájn | felhőkarcoló | manhattan

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom