A fóbiások inkább messze kerüljék el ezt a koktélbárt

Sötét helyiségek és sejtelmes világítás mellett még ezer bogár és rengeteg tarantula borzolja a kedélyeket a kínai J Boroski koktélbárban.

Az Atelier XY stúdió által tervezett koktélbár hűen tükrözi a tulajdonosok rovarok iránti furcsa érdeklődését. A sanghaji francia negyedben ugyanis hátborzongató dizájnnal mutatkozott be a J Boroski, ahová már a bejutás is horrorfilmbe illő jeleneteket tartogat. Ahhoz ugyanis, hogy a vendégek belépjenek a koktélbárba, a forgalmas és zajos utcáról egy csendes, sötét lépcsőházon kell keresztülhaladni.

A recepció elérését követően a hely egyedi jellege szép lassan tárul a vendégek elé. A bár fő vendégterét egy tizenkét méter hosszú pult uralja, amely mögött bartenderek és mixerek sokasága készíti a különlegesebbnél különlegesebb koktélokat.

A borostyán árnyalatú fények mindeközben sejtelmesen világítják meg az üvegfalakat, amelyekben 1254 bogár látható.

Minden egyes üvegrácsban egy-egy rovar figyelhető meg, köztük negyvenkét thaiföldi fekete tarantula is. A vendégtérben vasfiókokat is elhelyeztek, amelyeket ha a vendégek kihúznak, további taxidermikus rovarmintákat tanulmányozhatnak.

Maga a koktélbár kialakítása azonban rendkívül elegáns. A homályos társalgó részekben a sötét bőrfotelek dominálnak, a kamarateremben pedig extravagáns eszközökkel, centrifugákkal és desztillációs gépek segítségével készítik az italokat a mixerek a különleges bánásmódot érdemlő, VIP-vendégek számára.

A bár sötét színpalettája beszivárog a mellékhelyiségekbe is, amelyeket szintén sötét árnyalatú burkolóanyagokkal borítottak, a helyiségek közepére pedig hosszú, fából készült kézmosókat telepítettek.

Ez is érdekelhet:

Ennél a három koktélbárnál aligha mutathatunk impozánsabbat

A klasszikus értelemben vett koktélbárok hangulata és megjelenése mindig különleges. Ez a három ázsiai intézmény pedig valóságos belsőépítészeti remekmű.

(Fotók: Dezeen)

bogarak | kína | koktél | Bogár | bár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom