Close
Idegőrlő várakozástól menekülhetünk meg ezen a repülőtéren

Idegőrlő várakozástól menekülhetünk meg ezen a repülőtéren

Legutóbb a környezetvédelmi intézkedései miatt került be az amszterdami Schiphol reptér a hírekbe, most pedig a kényelmi fokozaton csavartak egyet.

Az utazók ugyanis díjmentesen foglalhatnak idősávot a biztonsági ellenőrzésre, már amennyiben a schengeni övezeten belül utaznak, de az ígéret szerint hamarosan más célállomásokkal is bővül a lehetőség.

A kiválasztott időpontot a repülőtér honlapján foglalhatjuk le az egyik meghatározott sorba, az indulás előtti harmadik naptól kezdődve,

így lefaraghatunk egy kisebb-nagyobb darabot a reptéri várakozásból. Persze az továbbra is fontos, hogy elég időt hagyjunk a becsekkolásra és a poggyászfeladásra.

Miután lefoglaltuk az időpontot, egy QR-kódot tartalmazó visszaigazoló e-mailt kapunk, amit majd a reptér munkatársai beolvasnak, hogy a kijelölt sorhoz irányíthassanak minket.

Egyre több reptéren vezetik be azt az új módszert, amely szintén csökkenti a biztonsági sorokban való várakozás idejét, de olyan reptér is van, ahonnan az ember el sem akar menni.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Unsplash)

reptér | repülőtér | Schiphol repülőtér | Schiphol | Amszterdam

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rengeteg magyar családnak már megfizethetetlen luxussá vált, annyira megdrágult a legnépszerűbb nyári szabadidős program

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram