Van egy Michelin-csillagos étterem, ahol a vaj viszi el a show-t

A legendás Kék Lagúna Moss éttermébe már csak a vajért is érdemes elutazni.

Az izlandi Grindavíkban található Moss étterem elképesztő helyen fekszik. Ablakai egy csodálatos, éjfekete lávamezőre néznek, a hétfogásos kóstolómenüjében pedig olyan különlegességek kaptak helyet, mint a frissen gyűjtött, helyi tengeri sün, a világ egyik legfejlettebb technológiájával rendelkező üvegházban termesztett izlandi wasabi, valamint az ország legjobb bárányhúsa. A  Blue Lagoon Michelin-csillagos hely borospincéje egy nyolcszáz éves vulkáni kőzetbe épült, amelyet a vendégek vacsora előtt meg is látogathatnak.

Mindezek után különösen meglepő a tény: a Moss-i vacsora igazi fénypontja a vaj.

Az étterem saját maga készíti. A skyr-t, vagyis a joghurt sűrűbb izlandi változatát helyi gazdáktól szerzik be. Az alapanyagot először lágy habbá verik, majd hínárral megszórják és sózzák.

A hínár sem mindennapi.

Grindavik halászvárosából származik, ahol a legendás Kék Lagúna található. A só pedig a föld belsejében, kétezer méter mélyen lévő geotermikus tengervízből származik, így a földkerekség legtisztább sójának tartják.

A fehér, hihetetlenül krémes állagú sajtot egy fekete kő tetejére halmozzák és burgonyás, kovászos kenyérrel kínálják. Jön hozzá roppanós tőkehalbőr a közeli kikötőkből és por állagú kapribogyó is.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Blue Lagoon)

vaj | Blue Lagoon | moss | Kék Lagúna

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom