Újabb gyártási hibára derült fény a legkelendőbb Boeingeknél

A Boeing kénytelen lesz elhalasztani legkelendőbb géptípusainak, a 737 Maxoknak a leszállítását, miután az egyik beszállító újabb gyártási hibát talált. Ez pedig tovább növeli a bajba jutott amerikai gyártóra nehezedő nyomást.

A cégnek mintegy ötven, még át nem adott gépen kell javítási munkákat végeznie, miután a beszállító két hibásan kifúrt lyukat talált a törzsön, amelyek túl közel vannak az ablak fémkeretének széléhez.

A kép illusztráció

A hibát az eddig vizsgált negyvenhét géptörzsből huszonkettőnél fedezték fel, de néhány már üzemben lévő 737-esen is előfordulhatnak.

Az Alaska Airlines gépének balesete után komoly figyelem irányul a Boeing gyártási folyamataira. Egészen addig a cég igyekezett növelni a szalagról lekerülő 737 Maxok számát, amit évekig tartó pangás előzött meg, miután két repülőjük tervezési hiba miatt zuhant le.

Legutóbb még Sir Tim Clark, az Emirates Airlines vezetője is jelentős változtatásokat követelt a Boeingnél. Egy interjúban azt mondta, hogy a Boeingnek ez az utolsó esélye, miután egyre romlik a gépeinek minősége. Nem Clark ugyanakkor az egyetlen kritikus, aki szerint a Boeing túlságosan a pénzügyi megtérülésre összpontosít a biztonság helyett.

Az ehhez hasonló hírek fényében nem meglepő, hogy sokan már nem tartják biztonságosnak ezt a géptípust, és ha tehetik, ki is szűrik azokat a szóba jöhető járatok közül. Ugyanakkor nemcsak a Boeingekkel adódnak kisebb-nagyobb problémák.

(Forrás: The Guardian, képek: Getty Images)

gyártás | boeing | javítás | Boeing 737 MAX | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Kedden és szerdán is sztrájkolni fognak a buszvezetők, a járatok majdnem fele nem fog közlekedni Pécsett

Járatkiesésekkel és árameléssel kell számolniuk azoknak, aki a népszerű fapadossal utaznának

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom