Close
Ha szeretnél olyan boldog lenni mint egy finn, akkor van egy jó hírünk

Ha szeretnél olyan boldog lenni mint egy finn, akkor van egy jó hírünk

Sokunk számára misztikumnak tűnhet, hogyan lehet egy egész ország folyamatosan derűs, de most a finnek elárulják a titkukat – ráadásul ingyen.

Valamit nagyon tudnak ott a messzi északon. Elsőre talán azt gondolhatnánk, hogy a finnekbe egyszerűen kódolva van a boldogság, a kutatók szerint azonban nem ez a helyzet. Korábban a World Happiness Report felméréséből az derült ki, hogy a finnek ugyan boldogabbak, mint az ország más nemzetiségű lakosai, ám a Finnországban letelepedett bevándorlók is a világ legboldogabb bevándorlóinak számítanak. A titok nyitja nem a finn DNS-ben rejlik, sokkal inkább abban, hogy miképpen élik az életet.

A világjárvány sem húzta le a finnek életvidámságát. A pozitív életszemléletüket most anélkül kitanulhatjuk, hogy el kellene utaznunk hozzájuk, ugyanis ingyenes online kurzust indítanak, melyen szakértők árulják el a boldogságuk okát.

A május közepén kezdődött, június végéig tartó tanfolyamokon hat szakember mutatja be azokat a tevékenységeket, amelyek hozzájárulnak a jó kedélyhez.

Egyes tanulmányok a boldogság okát a rendszeres, napi szokásokhoz tulajdonítják. Ilyenek a rövid séták, a jeges vízben fürdés, vagy a friss ételek fogyasztása, és persze jól jönnek az ország bizonyos strukturális támogatásai is. Finnország hetvenöt százalékát erdő borítja, a tiszta levegőnek köszönhetően pedig kevésbé alakul ki az emberekben a depresszióra vagy szorongáshoz köthető hajlam. Az ország jól ismert kiváló egészségügyi, jóléti és oktatási rendszeréről is.

Ami az órákat illeti, az újságíróként és terapeutaként dolgozó Päivikki Koskinen a szaunázás és a jeges vizes fürdőzés előnyeiről tart online előadást, melyek előttt azt javasolja a tanítványoknak, hogy vegyenek egy hideg fürdőt. Sasu Laukkonen Michelin-csillagos séf nem várja el az érdeklődőktől, hogy megfagyjanak, helyette inkább az ételekre fókuszál.

A Rent A Finn Goes Virtual néven indított akció a 2019-es Bérelj egy finnt programon alapul, ami akkor a tanulás legjobb módjára, a gyakorlati tapasztalatra épített. Ennek keretében egyrészt lehetőséget biztosított a Finnországba utazásra, másrészt egy boldogságvezető segítségével természetközpontú, nyugodt napokat kínált. A 2020-as boldogságtanfolyam a Facebooktól kezdve a YouTube-on át az Instagramig többféle platformon elérhető mindenki számára, aki pedig igényli, privát foglalkozásra is jelentkezhet.

(Fotók: Unsplash)

online | tanfolyam | finnország | kurzus | boldog

FOLYTASD EZZEL

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Több mint 55 milliárd forintnyi műkincset foglaltak le Putyin kedvenc építészétől

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom