Close
Ha szeretnél olyan boldog lenni mint egy finn, akkor van egy jó hírünk

Ha szeretnél olyan boldog lenni mint egy finn, akkor van egy jó hírünk

Sokunk számára misztikumnak tűnhet, hogyan lehet egy egész ország folyamatosan derűs, de most a finnek elárulják a titkukat – ráadásul ingyen.

Valamit nagyon tudnak ott a messzi északon. Elsőre talán azt gondolhatnánk, hogy a finnekbe egyszerűen kódolva van a boldogság, a kutatók szerint azonban nem ez a helyzet. Korábban a World Happiness Report felméréséből az derült ki, hogy a finnek ugyan boldogabbak, mint az ország más nemzetiségű lakosai, ám a Finnországban letelepedett bevándorlók is a világ legboldogabb bevándorlóinak számítanak. A titok nyitja nem a finn DNS-ben rejlik, sokkal inkább abban, hogy miképpen élik az életet.

A világjárvány sem húzta le a finnek életvidámságát. A pozitív életszemléletüket most anélkül kitanulhatjuk, hogy el kellene utaznunk hozzájuk, ugyanis ingyenes online kurzust indítanak, melyen szakértők árulják el a boldogságuk okát.

A május közepén kezdődött, június végéig tartó tanfolyamokon hat szakember mutatja be azokat a tevékenységeket, amelyek hozzájárulnak a jó kedélyhez.

Egyes tanulmányok a boldogság okát a rendszeres, napi szokásokhoz tulajdonítják. Ilyenek a rövid séták, a jeges vízben fürdés, vagy a friss ételek fogyasztása, és persze jól jönnek az ország bizonyos strukturális támogatásai is. Finnország hetvenöt százalékát erdő borítja, a tiszta levegőnek köszönhetően pedig kevésbé alakul ki az emberekben a depresszióra vagy szorongáshoz köthető hajlam. Az ország jól ismert kiváló egészségügyi, jóléti és oktatási rendszeréről is.

Ami az órákat illeti, az újságíróként és terapeutaként dolgozó Päivikki Koskinen a szaunázás és a jeges vizes fürdőzés előnyeiről tart online előadást, melyek előttt azt javasolja a tanítványoknak, hogy vegyenek egy hideg fürdőt. Sasu Laukkonen Michelin-csillagos séf nem várja el az érdeklődőktől, hogy megfagyjanak, helyette inkább az ételekre fókuszál.

A Rent A Finn Goes Virtual néven indított akció a 2019-es Bérelj egy finnt programon alapul, ami akkor a tanulás legjobb módjára, a gyakorlati tapasztalatra épített. Ennek keretében egyrészt lehetőséget biztosított a Finnországba utazásra, másrészt egy boldogságvezető segítségével természetközpontú, nyugodt napokat kínált. A 2020-as boldogságtanfolyam a Facebooktól kezdve a YouTube-on át az Instagramig többféle platformon elérhető mindenki számára, aki pedig igényli, privát foglalkozásra is jelentkezhet.

(Fotók: Unsplash)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom