Hat tétel a villányi borvidékről a Michelin-csillagos Bábel étterem sommelier-jének szakértelmével.
A Rákóczi téren található Oinos WineBar & Bistrót a házigazdája az április 30-i Kóstoló Keddnek, melyen a Streit Zagonyi Borászat kiváló boraival lehet közelebbi ismeretséget kötni. Az eseményen Kiss Marietta Wine Consultant kalauzol, aki csillogó szemekkel tud mesélni terroir jegyekről, savérzetről és illatokról, mindezt olyan közvetlen és magával ragadó stílusban, hogy egy laikus, de annál lelkesebb borkedvelő számára is érthető és izgalmas legyen – nem mellesleg a frissen Michelin-csillagot szerzett Bábel étterem sommelier-je.
A kóstolón hat izgalmas tételt kínálnak fel, miközben mindent megtudhatunk a borászat épületéről, amely egy európai szinten egyedülálló, energiatudatos, fenntartható és környezetbarát jellemzőkkel rendelkező bortechnológiai létesítmény.
Az alábbi borokra lehet számítani:
-
- Chardonnay, 2018
- Fremont – Hárslevelű, Chardonnay cuvée, 2017
- Kékfrankos Rosé, 2018
- The Union Cuvée, 2015 – ez a tétel, limitált darabszámban, az Oionison kívül csupán két helyen kapható
- Cabernet Franc, 2016
- Merlot, 2016
A jegy ára 3500 forint, viszont mindenképp érdemes asztalt foglalni, mert a résztvevők száma limitált. Regisztrálni az [email protected] címen lehet.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Unsplash)
cuvée | Streit Zagonyi Borászat | bor | villányi | kóstoló
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!