Ezért érdemes mindig a fürdőkádba tenni a bőröndöt a szállodában

2023-ban a világ számos szállodáját elérte az ágyi poloska-járvány, bár úgy tűnt, Párizsnál jobban egyik várost sem viselte meg a probléma. A poloskaválság lecsillapodott,  de megtanultuk a leckét: a bejelentkezés után semmilyen körülmények között ne tegyük a csomagjainkat az ágyra.

Ehelyett inkább egy olyan helyre érdemes pakolni, amire alapból aligha gondolnánk:

a fürdőkádba.

Furán hangzik, ám ott a poggyász távol marad minden olyan szövetfelülettől (beleértve a szőnyegeket, ágyneműt, dekorációt és függönyt), ami otthont adhat az aprócska ágyi poloskáknak, melyek aztán a bőröndödben ugrálva a következő úti céljuk felé tarthatnak.

"Amikor belépek a szállodai szobámba, azonnal leteszem a csomagjaimat a fürdőbe, vagy az előszobába, vagy bármilyen, ágytól távol eső helyre, de sose a szőnyegre. Így a holmim elég messze lesz minden olyan bútortól, ahol általában ágyi poloskák tartózkodnak és ezzel jelentősen csökkentem annak az esélyét, hogy hazahozom őket" – mondja Lydia Mansel utazási szakértő. Egy fontos lépést még megemlít: "Írok egy cetlit a személyzetnek, hogy tudassam velük, hagyják ott a cuccaimat, ahová pakoltam. Előfordult már, hogy a táskáimat áthelyezték például a csomagtartóra – ami szintén otthont adhat az ágyi poloskáknak –, a cetli ellenben biztosítja, hogy a csomagom ott maradjon, ahol hagytam."

Rengeteg más módon is védekezhetünk még a poloskafertőzés ellen. Amint azt a New York-i Egészségügyi és Mentálhigiénés Minisztérium elmagyarázza, lehetőség szerint kemény falú bőröndöt válasszunk, mivel "az ágyi poloskák nehezebben tapadnak meg a merev anyagokon, mint a szöveten". A hivatal azt is javasolja, hogy újrazárható műanyag zacskókba csomagoljunk, és vigyünk magukkal zseblámpát, hogy megérkezéskor könnyebben átvizsgálhassuk a szobát.

"Vizsgáljuk meg az ágyakat úgy, hogy a sarkoknál és az oldalaknál felhúzzuk a lepedőt. Ellenőrizzük a matracok varratait is poloskák és jelöléseik után" – áll a közleményben. "Végezzünk gyors ellenőrzést a párnákon és a kárpitozott bútorokon is. Ha csak egy-két éjszakára maradunk, a hivatal azt javasolja, hogy a ruhákat hagyjuk nyugodtan a poggyászban és mondjunk le a kipakolásról, illetve ugyancsak ajánlja tárolás céljából a fürdőkádat.

Jó pár szállodában svédasztalos reggeliből válogathatunk, a büfépulton pedig megtalálhatók a friss kenyerek, péksütemények, gyümölcsök, gabonapelyhek, tojások és felvágottak is. Bármennyire is vonzó a kínálat, van néhány dolog, amire érdemes odafigyelnünk, mielőtt teleszedjük tányérunkat.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

hotel | fürdőkád | bőrönd | poggyász | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom