Nagy kedvenc a szállodai büféreggeli, amire csak ráerősít az utasbiztosítással foglalkozó Asda Travel Insurance új kutatása, melyből kiderült, hogy a válaszadók hatvan százaléka a büfé minősége alapján foglal szállást a nyaralás tervezésekor. De hogyan lehet a legtöbbet kihozni a hotelreggeliből, és mikre kell feltétlenül odafigyelni?
Az Asda összefogott Tom Crawford matematikussal és Tim Lee gasztrobloggerrel, hogy kiderítsék, miként javítható fel a napindító étkezés. A csapat még egy képletet is kitalált, hogy tényleg a lehető legtöbbet hozzák ki a reggeliből.
Íme, az alapszabályok:
- Az optimális érkezési időpont 8:17. Maximum negyvenöt percet töltsünk a büfében, 9:02-kor távozzunk
- A bő kínálat csábítónak tűnhet, de két tányérnál többet ne vegyünk magunkhoz
- Az elsőn meleg ételekkel kezdjünk, például szalonnával, kolbásszal, babbal, tojással és pirítóssal
- A másodikra jöhetnek a gyümölcsök, a sütemények, joghurt és gabonapehely
- Az emésztés elősegítése érdekében a két tányér avagy fogás közötti ideális várakozási idő tizenhat perc
Bár egy büféreggeli erőteljesen ösztökél arra, hogy gyorsan megtöltsük a hasunkat, inkább szánjunk egy kis időt a kínálat felmérésére, ami még jobbá teheti az étkezést. Nyugodtan kérjünk koktélt vagy proseccót, ha van rá lehetőség. Engedjünk a csábításnak, elvégre nyaralunk!
És ami még fontos, legyünk tisztelettudóak másokkal szemben, viselkedjünk udvariasan és ne előzzünk vagy tolakodjunk a sorban állás során.
Jó pár szállodában svédasztalos reggeliből válogathatunk, a büfépulton pedig megtalálhatók a friss kenyerek, péksütemények, gyümölcsök, gabonapelyhek, tojások és felvágottak is. Bármennyire is vonzó a kínálat, van néhány dolog, amire érdemes odafigyelnünk, mielőtt teleszedjük tányérunkat.
(Forrás: Express, fotók: Getty Images)
nyaralás | tippek | tanácsok | szabályok | reggeli | büféreggeli
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!