Nagy kedvenc a szállodai büféreggeli, amire csak ráerősít az utasbiztosítással foglalkozó Asda Travel Insurance új kutatása, melyből kiderült, hogy a válaszadók hatvan százaléka a büfé minősége alapján foglal szállást a nyaralás tervezésekor. De hogyan lehet a legtöbbet kihozni a hotelreggeliből, és mikre kell feltétlenül odafigyelni?
Az Asda összefogott Tom Crawford matematikussal és Tim Lee gasztrobloggerrel, hogy kiderítsék, miként javítható fel a napindító étkezés. A csapat még egy képletet is kitalált, hogy tényleg a lehető legtöbbet hozzák ki a reggeliből.
Íme, az alapszabályok:
- Az optimális érkezési időpont 8:17. Maximum negyvenöt percet töltsünk a büfében, 9:02-kor távozzunk
- A bő kínálat csábítónak tűnhet, de két tányérnál többet ne vegyünk magunkhoz
- Az elsőn meleg ételekkel kezdjünk, például szalonnával, kolbásszal, babbal, tojással és pirítóssal
- A másodikra jöhetnek a gyümölcsök, a sütemények, joghurt és gabonapehely
- Az emésztés elősegítése érdekében a két tányér avagy fogás közötti ideális várakozási idő tizenhat perc
Bár egy büféreggeli erőteljesen ösztökél arra, hogy gyorsan megtöltsük a hasunkat, inkább szánjunk egy kis időt a kínálat felmérésére, ami még jobbá teheti az étkezést. Nyugodtan kérjünk koktélt vagy proseccót, ha van rá lehetőség. Engedjünk a csábításnak, elvégre nyaralunk!
És ami még fontos, legyünk tisztelettudóak másokkal szemben, viselkedjünk udvariasan és ne előzzünk vagy tolakodjunk a sorban állás során.
Jó pár szállodában svédasztalos reggeliből válogathatunk, a büfépulton pedig megtalálhatók a friss kenyerek, péksütemények, gyümölcsök, gabonapelyhek, tojások és felvágottak is. Bármennyire is vonzó a kínálat, van néhány dolog, amire érdemes odafigyelnünk, mielőtt teleszedjük tányérunkat.
(Forrás: Express, fotók: Getty Images)
szálloda | nyaralás | büféreggeli | reggeli | szabályok
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!