Így tehetsz a legtöbbet azért, hogy ne lopják el a poggyászod

Az egyik gyakran bevetett trükk valójában nem igazán működik.

Szakértők óva intik az utazókat attól, hogy kizárólag a nyomkövető eszközökre támaszkodjanak a poggyászuk biztonságát illetően. Sokan GPS-nyomkövetőt raknak a feladott csomagjukra, hogy könnyen megtalálják azt, ha netán eltűnne. A szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez egyáltalán nem bombabiztos megoldás, és még egy ilyen szerkezetre hagyatkozva is balul sülhetnek el a dolgok.

Az egyik fő probléma például, hogy a tolvajok már tudják, hogy figyelniük kell ezeket az kütyüket; átnézik a táskákat, és eldobnak mindent, amit potenciális GPS-eszköznek gondolnak.

– A poggyászkövető hasznos dolog, ha a táska elkeveredik. De nem lopásgátló eszköz. A tolvajok okosak, és eltávolíthatják vagy kikapcsolhatják a nyomkövetőket, így az AirTag valószínűleg használhatatlan lesz – mondja egy utazási szakember.

A szakértők azt tanácsolják mindenkinek, aki poggyászkövetőt vet be, hogy használjon kevésbé felismerhető márkájú készüléket, így a tolvajok nem fogják észlelni, amikor a csomagban turkálnak. Kerüljék továbbá a kifejezetten GPS-nyomkövető tárolására kialakított zsebeket vagy rekeszeket, mivel azokban sokkal könnyebb megtalálni. Bontsák ki a belső bélést, és ragasszák be az eszközt egy szövetlap alá.

Akad más módja is annak, hogy ne tűnjön el a poggyászunk és még technikát sem szükséges alkalmazni hozzá. Az egyik ilyen opció például, hogy csupán kézipoggyásszal repülünk, és amennyire csak lehet, kerüljük az átszállást. A Sun Online Travel rezidens légiutas-kísérője szerint ez a két legjobb módja annak, hogy az utasok növeljék esélyeiket arra, hogy biztonságban megérkezzenek a csomagjaik. Az átszállás ugyanis megduplázza a poggyász eltűnésének kockázatát.

Ha tehetjük, válasszunk közvetlen járatot – még ha kicsit többe is kerül a jegy. A csak kézipoggyásszal való repülés egyben azt is jelenti, hogy leszálláskor nem kell hosszasan sorban állni a csomagkiadásnál.

Muszáj aludni pár órát a hosszú távú repülőutakon, ami egyben az egyik legnagyobb kihívást jelentő feladat is – különösen akkor, ha a turistaosztályra sikerült helyet foglalni. Justin Agustin fitneszszakértő egy felkapottá vált TikTok-videóban mutat be egy katonai módszert, melyről azt állítja, hogy az abban látható technikát alkalmazók kilencvenhat százalékát két perc alatt elnyomja az álom.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

nyomkövető | csomag | utazás | tolvajok | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom