Ezért nem szabad az ágyunkon kipakolni a bőröndöt külföldről hazaérkezés után

Jobb elkerülni a hívatlan vendégeket.

Szakértők ajánlása szerint érdemes átgondolni, sőt inkább mellőzni, hogy külföldről hazatérve a hálószobában pakoljuk ki a csomagokat.

A magyarázat a nemkívánatos kártevők véletlen behurcolásának veszélyében keresendő.

Sokan a hazaérkezést követően az ágyra ürítik a bőröndjeiket, a MattressNextDay ágyneműgyártó cég szakemberei azonban óva intenek ettől a megszokástól a lehetséges potyautasok miatt. Martin Seeley vezérigazgató nem éppen pozitívan nyilatkozott arról, mi történhet, ha ezt megtesszük.

"Mindenképp a hálószobán kívül ajánlott kicsomagolni. Még jobban járunk a kemény padlóval, mivel a szőnyegen nem lehet kiszúrni az ágyi poloskákat. Vizsgáljuk meg alaposan a bőröndöt, zseblámpával nézzünk be minden zsebébe" – tanácsolja.

Azt is javasolta, hogy a bőröndöt porszívóval mélytisztítsuk ki, mielőtt elrakjuk. Mindezt azzal indokolta, hogy a poloskák könnyen átkerülhetnek a poggyászból a mindennapi használati tárgyakra, például az ágyra, a függönyökre vagy más puha bútorokra, ami potenciális fertőzéshez vezethet.

Szerinte van még egy hiba, amit sokan elkövetnek a szálláshelyre érkezéskor. „Gyakori, hogy a bőröndöt egyenesen az ágyra teszik, anélkül, hogy ellenőriznék, nincs-e benne poloska, és aztán elkezdenek kipakolni." Ezzel a művelettel a csomag pont olyan helyre kerül, ahol az ágyi poloskák általában megtalálhatóak.

Ajánlott inkább a bőröndöt a szállodai szoba ajtajához minél közelebb tárolni, vagy a csomagtartón tartani.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

ágy | bőrönd | poggyász | szakértő | szálloda

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom