Egyetlen apró hiba, ami miatt könnyen elveszhet a poggyászod egy reptéri alkalmazott szerint

Az ember azt gondolhatja, hogy a bőröndön hagyott korábbi reptéri címkék illetve matricák nem okozhatnak túl nagy galibát. Ez azonban tévedés.

Az Ontario International Airport egyik dolgozója a TikTokon hívta fel a figyelmet arra, hogy ha korábbi légitársasági címkék is vannak a bőröndön, akkor előfordulhat, hogy véletlenül azt szkennelik be, és egy teljesen más úti célra repítik el a csomagot.

Sokan találták hasznosnak a tanácsot a kommentelők közül, és úgy tűnik, sokan nem tudták, hogy így működik a csomagszortírozás. Volt, aki megjegyezte, hogy eddig azt gondolta, a reptéri dolgozók leszedik a problémás címkéket, míg mások azt feltételezték, hogy a matricákon van lejárati dátum, ami után már nem érvényesek.

https://www.tiktok.com/@flyontairport/video/7270347613101133102

Az egyik hozzászóló szerint érdemes lenne ráírni a címkékre, hogy "utazás után eltávolítani", mert egyáltalán nem köztudott, hogy a videóban említett balesetek simán megtörténhetnek.

Egy címkét viszont érdemes rajta hagyni a csomagon, azt, amelyiken a nevünk és az e-mail-címünk szerepel, így ha elveszne a poggyász, könnyebben beazonosítható. Vannak ugyanakkor azok is, akik a digitális nyomkövetőre esküssznek, ami sok találgatástól megkímélheti az embert, és könnyebben kézre kerítheti a poggyászt.

Érdemes lefotózni is a csomagot a becsekkolás előtt, ha pedig ilyen típusú bőrönddel utazol, alaposan nézz utána a szabályoknak.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

matrica | repülés | hiba | utazás | poggyász

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom