Close
Ezért fotózd le mindig a poggyászodat, mielőtt becsekkolsz

Ezért fotózd le mindig a poggyászodat, mielőtt becsekkolsz

Bár a nyári utazási csúcs levonulása után talán már kevésbé kell aggódnunk a reptereken a fennakadások miatt, továbbra sem árt, ha megteszünk minden lehetséges óvintézkedést azért, hogy megelőzzük a problémákat.

Például fotózzuk le a poggyászt, mielőtt feladjuk, mert ez segíthet abban, hogy megkapjuk a kártérítést, ha elveszne vagy sérülten érkezne meg a csomagunk. A légitársaságok kötelesek kártalanítani az utasokat, ha a csomagjaik megsérülnek, késve érkeznek vagy elvesznek, a kártérítés összege pedig 1300 euróig (körülbelül 537 ezer forintig) terjedhet.

Ha azonban kiderül, hogy a poggyász már eleve hibás volt, akkor eleshetünk a kártérítéstől.

Elveszett vagy megrongálódott poggyász ügyében a kártérítési kérelmet hét napon belül, írásban, az érintett légitársaságnak címezve kell benyújtani, a késve érkező poggyásszal kapcsolatos kérelmet pedig a poggyász átvételétől számítva huszonegy napon belül kell eljuttatni a céghez.

Az AirHelp légiutasjogi szervezet azt is tanácsolja, hogy

ne csak a poggyászról, de a benne található tárgyakról is készítsünk fotót, különös tekintettel az értékekre, és fényképezzük le a poggyászcímkét is.

A Budapest Airport javaslata, hogy a feladott poggyászba tegyünk egy lapot a tulajdonosának nevével és elérhetőségével arra az eshetőségre felkészülve, ha a vonalkódot tartalmazó papír megsérülne vagy elveszne. Ilyenkor segíti az azonosítást a csomagba helyezett információ. A reptér oldalán megtaláljuk az egyes légitársaságok elérhetőségeit.

A pénzt fel lehet használni az utazás során szükséges tárgyak, például ruhák, piperecikkek vásárlására is, így ne felejtsük el megőrizni ezeknek a vásárlásoknak a blokkját.

Ha szeretnéd, hogy a te poggyászod érkezzen meg elsőként a reptéren, kipróbálhatod ezt a trükköt, ha pedig a csomagolás folyamatát tennéd gördülékenyebbé, ez a néhány ötlet segíthet.

(Forrás: Travel and Leisure, Budapest Airport, Your Europe, képek: Getty Images)

repülőtér | kártérítés | liszt ferenc nemzetközi repülőtár | poggyász

FOLYTASD EZZEL

Ezernyi nyelven szól egy vallomás: rekordot döntött tavalyhoz képest a Liszt Ferenc Repülőtér

Karácsony környékén nem lesz egyszerű a vonatozás ezeken a járatokon

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram