Close
Drámai összegeket vesztettek az utazók a nyári káoszon

Drámai összegeket vesztettek az utazók a nyári káoszon

Kétezer utazót kérdeztek meg a nyári utazási tapasztalatairól, az eredmények pedig sötét képet festenek a helyzetről.

A Forbes arra volt kíváncsi, hogy az amerikaiak mekkora hányada esett áldozatul a fennakadásoknak. Úgy tűnik, elég nagy: a válaszadók 61 százaléka szembesült késéssel vagy járattörléssel, míg 83 százaléka vesztett pénzt az előre lefoglalt hotelszobákon és programokon.

19 százalékuk vesztette el az előre kifizetett programok árát, míg 17 százaléknak egy az egyben le kellett mondania a tervezett nyaralást, így pénzt vesztett még a reptéri parkoláson, a közlekedésen és a háziállatok elhelyezésen a hotelszoba mellett. 13 százalék sétahajózásról maradt le.

Az emberek átlagosan 838 dollárt (körülbelül 340 ezer forintot) vesztettek el fejenként, ami több mint a duplája egy átlagos belföldi repülőjegy árának.

17 százalékuk ráadásul fontos eseményekről maradt le a fennakadások miatt, nem tudott ott lenni például esküvőn, diplomaosztón, családi találkozókon. A szerencsétlenül járt utasoknak átlagosan öt órát kellett várakozniuk a reptéren.

A másik jelentős bosszúságforrást az elveszett és késéssel érkező csomagok jelentették,

ami a válaszadók 48 százalékát érintette, míg 44 százalékuk számolt be arról, hogy megrongálódott a poggyásza. A késve érkező bőröndökre átlagosan négy napot kellett várni, de a válaszadók 11 százaléka egyáltalán nem kapta meg a csomagját, melynek tartalmát átlagosan 556 dollárért (225 ezer forintért) tudták pótolni. A válaszadók 54 százalékának kellett a poggyásza után utazni repülővel, 33 százaléknak ráadásul messzi repülőtérre.

A fennforgások ellenére úgy tűnik, az emberek nehezen mondanak le a repülésről. Ha pedig úgy döntünk, gépre szállunk, ebben a napszakban kerülhetjük el a legnagyobb eséllyel a járattörléseket.

(Forrás: Travel Daily News, képek: Unsplash, Getty Images)

káosz | járattörlés | felmérés | késés

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram