Drámai összegeket vesztettek az utazók a nyári káoszon

Kétezer utazót kérdeztek meg a nyári utazási tapasztalatairól, az eredmények pedig sötét képet festenek a helyzetről.

A Forbes arra volt kíváncsi, hogy az amerikaiak mekkora hányada esett áldozatul a fennakadásoknak. Úgy tűnik, elég nagy: a válaszadók 61 százaléka szembesült késéssel vagy járattörléssel, míg 83 százaléka vesztett pénzt az előre lefoglalt hotelszobákon és programokon.

19 százalékuk vesztette el az előre kifizetett programok árát, míg 17 százaléknak egy az egyben le kellett mondania a tervezett nyaralást, így pénzt vesztett még a reptéri parkoláson, a közlekedésen és a háziállatok elhelyezésen a hotelszoba mellett. 13 százalék sétahajózásról maradt le.

Az emberek átlagosan 838 dollárt (körülbelül 340 ezer forintot) vesztettek el fejenként, ami több mint a duplája egy átlagos belföldi repülőjegy árának.

17 százalékuk ráadásul fontos eseményekről maradt le a fennakadások miatt, nem tudott ott lenni például esküvőn, diplomaosztón, családi találkozókon. A szerencsétlenül járt utasoknak átlagosan öt órát kellett várakozniuk a reptéren.

A másik jelentős bosszúságforrást az elveszett és késéssel érkező csomagok jelentették,

ami a válaszadók 48 százalékát érintette, míg 44 százalékuk számolt be arról, hogy megrongálódott a poggyásza. A késve érkező bőröndökre átlagosan négy napot kellett várni, de a válaszadók 11 százaléka egyáltalán nem kapta meg a csomagját, melynek tartalmát átlagosan 556 dollárért (225 ezer forintért) tudták pótolni. A válaszadók 54 százalékának kellett a poggyásza után utazni repülővel, 33 százaléknak ráadásul messzi repülőtérre.

A fennforgások ellenére úgy tűnik, az emberek nehezen mondanak le a repülésről. Ha pedig úgy döntünk, gépre szállunk, ebben a napszakban kerülhetjük el a legnagyobb eséllyel a járattörléseket.

(Forrás: Travel Daily News, képek: Unsplash, Getty Images)

késés | járattörlés | felmérés | káosz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom