Close
A magyarok körében is népszerű fapados lett az idei nyár egyik legmegbízhatóbb légitársasága

A magyarok körében is népszerű fapados lett az idei nyár egyik legmegbízhatóbb légitársasága

Az OAG utazási adatszolgálató statisztikái szerint két diszkont légitársaság törölte a legkevesebb járatot ezen a nyáron az Egyesült Királyságban.

A két légitársaság közül az egyik a Ryanair, amely nagyon kevés járatot törölt ezen a nyáron, és mentesítő gépeket is indított a más légitársaságok járattörlései miatt várakozó utasoknak.

Míg a British Airways mintegy tízezer járatot törölt a téli menetrendjéből, a Heathrow pedig meghosszabbította a kapacitáskorlátot, a Ryanair mintegy ötszáz járattal bővítette a Stanstedről induló kínálatát az ősztől kezdve Spanyolországba, Olaszországba, Portugáliába, Görögországba és Franciaországba. A légitársaság szerint a cégnél és a reptéren is elegendő személyzet áll rendelkezésre ahhoz, hogy megbirkózzon az extra járatokkal.

Mint Michael O’Leary vezérigazgató elmondta, a sikerük titka egyrészt abban rejlik, hogy

a járvány után hamar visszaszerezték a szükséges munkaerőt, másrészt az írországi székhely miatt a légitársaság nem szenvedte meg a Brexitet úgy, mint a brit légitársaságok.

A Ryanairnek ugyanakkor továbbra sem sikerült megegyeznie a dolgozóival a munkakörülményekről, a spanyolországi alkalmazottak például öt hónapos folyamatos sztrájkot hirdettek a fizetések és a szabadságok miatt.

A megbízhatósági rangsor élén álló másik légitársaság a Jet2, amely Nagy-Britanniában egyedüliként egyetlen járatot sem törölt júliusban.

A cég azt nyilatkozta, hogy az alkalmazottak keményen dolgoztak, a brit pilótaszakszervezet, a British Airline Pilots Union (BALPA) júliusban bírálta is a légitársaságot, amiért az állítólag „nem hajlandó tudomásul venni” a pilóták fáradtságával kapcsolatos aggodalmakat. A cég azonban azt állítja, hogy nagyon komolyan veszi a dolgozók jólétét.

Ennek jegyében április óta két alkalommal kaptak négy százalékos fizetésemelést, a nyári szezon végén pedig ezer fontos bónusszal jutalmazzák őket, plusz idén néggyel több szabadnapot kapnak.

Eközben a Ryanair a téli menetrendből nyolc budapesti járatot vett ki, és egy szomszédos nagyváros járatait is megritkította.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

Jet2 | Ryanair | legmegbízhatóbb | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram