Close
Ezeken a reptereken könnyen sztrájkba futhatunk a következő hetekben

Ezeken a reptereken könnyen sztrájkba futhatunk a következő hetekben

Több légitársaság dolgozói is elégedetlenek a helyzetükkel, és ha nem sikerül megegyezniük a munkáltatókkal, azt a járatok is bánhatják. Lássuk, hol készülnek munkabeszüntetésre a következő hetekben!

Spanyolország

Az EasyJet spanyolországi pilótái augusztusra összesen három 72 órás sztrájkot terveztek a munkakörülmények javítása érdekében és a szerződéseket érintő viták miatt augusztus 12-től 14-ig, 19-től 21-ig és 27-től 29-ig. A sztrájk elvileg minden spanyol EasyJet-útvonalat érinti.

Szintén sztrájkot hirdettek a Ryanair spanyolországi dolgozói, de ott az utaskísérők szakszervezetei terveznek munkabeszüntetést egészen január 7-ig minden héten hétfőtől csütörtökig. Ez érintheti a Ryanair alicantei, barcelonai, madridi, malagai, és Palma de Mallorca-i valamint sevillai útvonalait,

a cég ugyanakkor azt mondta, a sztrájk nem fog fennakadásokat okozni a menetrendben.

Portugália

A népszerű szomszédos úti célon az augusztus 19-től 21-ig tartó időszakra tervez sztrájkot két portugál szakszervezet, és ez az ANA mind a tíz repülőterét érintheti: a lisszabonit, a portóit, a faróit, a madeirait, a bejait, a Porto Santó-it, a floresit, a hortait, a Ponta Delgada-it és a Santa Maria-szigetit.

Németország

A Lufthansa egyik pilótaszakszervezetének többsége a sztrájk mellett szavazott a múlt héten, amely ha megvalósul, érintheti a cég németországi útvonalainak nagy részét. A sztrájk pontos dátumát ugyanakkor még nem közölték.

Hogyan érinti mindez az utazási terveket?

Ha a gép a személyzet sztrájkja miatt késik vagy amiatt törlik azt, a légitársaság általában köteles segíteni az utasoknak és/vagy kártérítést fizetni. Ez azonban gyakran függ a légitársaság utazási feltételeitől valamint az utasbiztosítás mértékétől, amelyekről az adott cégek honlapján lehet tájékozódni.

Nem jogosult viszont kártérítésre az, aki már a sztrájk bejelentése után foglal jegyet az adott dátumra.

Azt is érdemes tudni, hogy ha valamely szervezet sztrájkot jelent be, még nem biztos, hogy a dolgozók ténylegesen be is szüntetik a munkát, ez nagyban függ a munkaadókkal folytatott tárgyalások eredményeitől. Mindenesetre annak, aki a fenti úti célokra készül, érdemes naprakésznek lennie az aktuális helyzettel kapcsolatban.

Eközben Európa legforgalmasabb reptere korlátozással készül az őszre, de még a nehezített körülmények között is létezik olyan reptér, ahol igen kicsi az esély a járattörlésre.

(Forrás: TimeOut, képek: Unsplash)

augusztus | sztrájk | légitársaság | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram