Close
Ezen a reptéren valószínűleg nem fogják törölni a járatod

Ezen a reptéren valószínűleg nem fogják törölni a járatod

Idén nyáron ezelőtt sosem látott mértékben nőtt a késések és járattörlések száma, és gyakran hallani azt a tanácsot, hogy az utazók kerüljék el a zsúfolt repülőtereket, és próbáljanak olyan légitársaságoknál foglalni, amelyeknél kisebb az esély a fennakadásokra.

De mely reptereken is a legrosszabb és a legjobb a helyzet a járattörlések és késések tekintetében? A Hopper utazási iroda friss adataiból kiderül!

Ezek szerint a legtöbb késés (72 százalék) a brüsszeli repülőtéren várható, míg a legtöbb járattörlésre (7,8 százalék) Frankfurtban kell számítani.

A második legtöbb járatot (5,2 százalék) az amszterdami Schipolon törlik, ahol már létszámkorlátozást is bevezettek az utazókra. A harmadik legnagyobb valószínűséggel a lisszaboni reptéren marad ki járat (4,8 százalék), majd a nizzai Cote d’Azur, a párizsi Charles de Gaulle, a london-lutoni, a brüsszeli, a budapesti, az eindhoveni és a london-gatwicki légikikötő következik. Késések terén a második a frankfurti reptér, majd Eindhoven, Luton, Budapest, Lisszabon, Párizs, Amszterdam, Nizza és Gatwick jön.

De hogy valami jó hír is legyen, közzétették a legkevesebb késéssel és törléssel járó repterek listáját is.

Az utóbbit Gran Canaria reptere vezeti mindössze 0,3 százalékos törlési aránnyal, ami jó hír a Spanyolországba készülőknek.

Ezután a Madrid-Barajasi repülőtér, a bergamói, a cataniai Fontanarossa, a párizsi Orly, a dumblini nemzetközi, a bukaresti Otopeni, a marseilles-i, a malagai, és az alicantei reptér tölti ki a lista többi helyét. A legkevesebb késést Bergamóban, Gran Canarián, Bukarestben, Dublinban, Cataniában, Madridban, Alicantéban, Marseillesben, Párizsban és Malagán kell elszenvedniük az utasoknak.

Az utazóknak azt is tanácsolják, hogy ha tehetik, inkább ne hétvégi napokon repüljenek, mivel ekkor a legnagyobb a tömeg, válasszák inkább a hétfőt vagy a keddet.

Ha kíváncsi vagy, mit látnak a pilóták landolás közben a világ egyik legkülönlegesebb repterén, akkor nézd meg ezt a videót!

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Unsplash)

késések | járattörlés | repülőtér | késés | járattörlések

FOLYTASD EZZEL

Ezeken a reptereken könnyen sztrájkba futhatunk a következő hetekben

Lekapcsoltak egy rollerest a rendőrök, egészen elképesztő sebességgel száguldott a város közepén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom