Close
Ezernél is több járatot töröl holnap ez a légitársaság, magyarok is vannak köztük

Ezernél is több járatot töröl holnap ez a légitársaság, magyarok is vannak köztük

A Lufthansa több mint ezer, Frankfurtból és Münchenből induló járatát törli holnap a földi kiszolgáló személyzet mintegy húszezer tagjának sztrájkja miatt.

A munkabeszüntetés hivatalosan szerda hajnali háromnegyed négy és csütörtök reggel 6 óra között zajlik, de a törlések legalább a hét hátralévő részében érintik az egész forgalmat, mivel az utasokat próbálják más járatokra átfoglalni.

A légitársaság szerint a törlések leginkább a frankfurti repülőteret érintik, ahol ma estéről összesen 32 járatot töröltek, holnap pedig további 646 járatot fognak.

A müncheni repülőtéren a ma esti menetrendből 15 járat került ki, holnap pedig további 330 nem indul el. A Lufthansa becslései szerint mindez körülbelül 134 ezer utast érint: Frankfurtban 92 ezer, Münchenben pedig 42 ezer embert.

Az utasok elhelyezésén túl a Lufthansának azon is gondolkodnia kell, hogy hol parkolja le a gépeit, amíg azok nem repülnek. A járvány idején a frankfurti repülőtér egyik kifutóját alakították parkolóvá, és noha ezt holnap nem tudják megtenni, minden talpalatnyi földre szükség lesz. Mint a Budflyer Facebook-oldalán olvasható, a törlések az összes, holnap Budapestre induló Lufthansa-járatot érintik.

A frankfurti repülőteret érintő nehézségeket jól illusztrálja az is, hogy a légikikötő igazgatója arra kérte az utasokat, hogy lehetőleg ne fekete bőrönddel menjenek nyaralni. Egy felmérés szerint ezen a repülőtéren kell a legtöbb járattörlésre is számítanunk mostanában, de a kutatásból az is kiderül, hogy hol van a legnagyobb biztonságban az utazásunk.

(Forrás: Simple Flying, képek: Unsplash)

lufthansa | járattörlések | Németország | frankfurt | münchen

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram