Ezernél is több járatot töröl holnap ez a légitársaság, magyarok is vannak köztük

A Lufthansa több mint ezer, Frankfurtból és Münchenből induló járatát törli holnap a földi kiszolgáló személyzet mintegy húszezer tagjának sztrájkja miatt.

A munkabeszüntetés hivatalosan szerda hajnali háromnegyed négy és csütörtök reggel 6 óra között zajlik, de a törlések legalább a hét hátralévő részében érintik az egész forgalmat, mivel az utasokat próbálják más járatokra átfoglalni.

A légitársaság szerint a törlések leginkább a frankfurti repülőteret érintik, ahol ma estéről összesen 32 járatot töröltek, holnap pedig további 646 járatot fognak.

A müncheni repülőtéren a ma esti menetrendből 15 járat került ki, holnap pedig további 330 nem indul el. A Lufthansa becslései szerint mindez körülbelül 134 ezer utast érint: Frankfurtban 92 ezer, Münchenben pedig 42 ezer embert.

Az utasok elhelyezésén túl a Lufthansának azon is gondolkodnia kell, hogy hol parkolja le a gépeit, amíg azok nem repülnek. A járvány idején a frankfurti repülőtér egyik kifutóját alakították parkolóvá, és noha ezt holnap nem tudják megtenni, minden talpalatnyi földre szükség lesz. Mint a Budflyer Facebook-oldalán olvasható, a törlések az összes, holnap Budapestre induló Lufthansa-járatot érintik.

A frankfurti repülőteret érintő nehézségeket jól illusztrálja az is, hogy a légikikötő igazgatója arra kérte az utasokat, hogy lehetőleg ne fekete bőrönddel menjenek nyaralni. Egy felmérés szerint ezen a repülőtéren kell a legtöbb járattörlésre is számítanunk mostanában, de a kutatásból az is kiderül, hogy hol van a legnagyobb biztonságban az utazásunk.

(Forrás: Simple Flying, képek: Unsplash)

Németország | lufthansa | münchen | sztrájk | frankfurt

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom