Close
Arra kérik a németeket, hogy ne fekete bőrönddel menjenek nyaralni

Arra kérik a németeket, hogy ne fekete bőrönddel menjenek nyaralni

Stefan Schulte, a frankfurti repülőtér igazgatója a fekete bőröndöket okolta az elmúlt hetek poggyászkezelési nehézségeiért.

Mint mondta azt tanácsolja az utasoknak, hogy ha lehetséges, csak kézipoggyászt vigyenek magukkal, ha pedig ez nem megoldható, akkor olyan bőröndbe pakoljanak, amit könnyebb azonosítani. Mint Thomas Kirner, a repülőtér szóvivője hozzáfűzte, “sokaknak van fekete, kerekes bőröndjük, ezek azonosítása pedig az egyformaságuk miatt nagyon időigényes folyamat.”

A repülőtéri hatóságok azt is javasolták, hogy az emberek helyezzenek el a nevüket és címüket tartalmazó címkéket a poggyászaikon, ezt viszont a rendőrség biztonsági okokból egyáltalán nem tanácsolja.

A szóvivő azt is elmondta, hogy az elmúlt napokban csökkent az elkallódott bőröndöknek a száma, de még mindig négyszámjegyű. A becslések szerint jelenleg körülbelül kétezer reptéren rekedt csomag keresi a tulajdonosát.

A járvány idején a frankfurti repülőtér mintegy négyezer embert bocsátott el, most pedig nehezen birkózik meg a nyári forgalommal.

A tervek szerint a hiányzó munkaerőt török vendégmunkásokkal pótolnák, akik elsősorban a poggyászkezelés terén dolgoznának, a dolognak viszont van egy szépséghibája, a jelentkezőket ugyanis hivatalosan hét hetes biztonsági ellenőrzésnek kellene alávetni.

Ha a poggyászkezelési nehézségekkel kapcsolatos hírek olvastán úgy döntesz, inkább nem adsz fel csomagot, akkor ez a kalkulátor segítségedre lehet a felvihető poggyász összeállításában, ezzel a nagyon egyszerű trükkel pedig még néhány plusz ruhadarabot felcsempészhetsz a gépre.

(Forrás: The Guardian, képek: Unsplash, Getty Images)

frankfurt | poggyász | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Ezeken a tengerpartokon elbújhatsz a kánikula elől

Kiderült, meddig tekerheted le a klímát a spanyolországi szállodai szobákban

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom