Close
Arra kérik a németeket, hogy ne fekete bőrönddel menjenek nyaralni

Arra kérik a németeket, hogy ne fekete bőrönddel menjenek nyaralni

Stefan Schulte, a frankfurti repülőtér igazgatója a fekete bőröndöket okolta az elmúlt hetek poggyászkezelési nehézségeiért.

Mint mondta azt tanácsolja az utasoknak, hogy ha lehetséges, csak kézipoggyászt vigyenek magukkal, ha pedig ez nem megoldható, akkor olyan bőröndbe pakoljanak, amit könnyebb azonosítani. Mint Thomas Kirner, a repülőtér szóvivője hozzáfűzte, “sokaknak van fekete, kerekes bőröndjük, ezek azonosítása pedig az egyformaságuk miatt nagyon időigényes folyamat.”

A repülőtéri hatóságok azt is javasolták, hogy az emberek helyezzenek el a nevüket és címüket tartalmazó címkéket a poggyászaikon, ezt viszont a rendőrség biztonsági okokból egyáltalán nem tanácsolja.

A szóvivő azt is elmondta, hogy az elmúlt napokban csökkent az elkallódott bőröndöknek a száma, de még mindig négyszámjegyű. A becslések szerint jelenleg körülbelül kétezer reptéren rekedt csomag keresi a tulajdonosát.

A járvány idején a frankfurti repülőtér mintegy négyezer embert bocsátott el, most pedig nehezen birkózik meg a nyári forgalommal.

A tervek szerint a hiányzó munkaerőt török vendégmunkásokkal pótolnák, akik elsősorban a poggyászkezelés terén dolgoznának, a dolognak viszont van egy szépséghibája, a jelentkezőket ugyanis hivatalosan hét hetes biztonsági ellenőrzésnek kellene alávetni.

Ha a poggyászkezelési nehézségekkel kapcsolatos hírek olvastán úgy döntesz, inkább nem adsz fel csomagot, akkor ez a kalkulátor segítségedre lehet a felvihető poggyász összeállításában, ezzel a nagyon egyszerű trükkel pedig még néhány plusz ruhadarabot felcsempészhetsz a gépre.

(Forrás: The Guardian, képek: Unsplash, Getty Images)

poggyász | frankfurt | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, mik azok, amiket semmiképp sem szabad enni és inni a repülőn

Uniós kísérleti projekt keretében rendezik újra az erdélyi település belvárosát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram