Close
Több ezer járatot töröl ez a két légitársaság az ősztől, magyarok is vannak köztük

Több ezer járatot töröl ez a két légitársaság az ősztől, magyarok is vannak köztük

A British Airways és a Lufthansa további járatokat kénytelen törölni a munkaerőhiány miatt az őszi időszakban és az október végén kezdődő téli menetrendben is, a változások budapesti járatokat is érintenek.

A British Airways közleménye szerint a téli időszakban az eredetileg tervezett járatszám mintegy 8 százalékát, tízezer járatot kellett előzetesen törölni. A kapacitáscsökkentést a légitársaság igyekezett olyan rövidtávú útvonalakon végrehajtani, ahol naponta több járat is közlekedik, így az érintett utasok könnyen át tudják foglalni a repülőjegyüket.

A londoni Heathrow reptér utasszám-korlátozásának meghosszabbítása miatt ugyanakkor a nyári menetrend hátralévő részében az eddigi vágásokon felül további több mint 1200 járatát kénytelen törölni a cég.

A Lufthansa, bár korábban azt közölte, hogy túl van a nyári káosz nehezén, a menetrend stabilizálása érdekében előre

megnyirbálja a járatok számát a frankfurti és müncheni gyűjtő-elosztó központjaiban a téli időszakban is.

Pontos számokat egyelőre nem közöltek, de az információk szerint egyes hosszútávú útvonalakat is érintheti a kapacitáscsökkentés. Azonban a Lufthansa is főleg a belföldi és európai útvonalain igyekszik vágni, ahol több átfoglalási alternatívát tud kínálni az érintett utasoknak.

Az Aeroroutes menetrendeket elemző oldal posztja szerint a Lufthansa szeptember hónapra már frissítette is a járatait a foglalási rendszerekben, és szeptemberben Frankfurtból huszonkét, Münchenből nyolc százalékkal kevesebb Európán belüli járatot indít a június végi és az augusztus közepi menetrendhez képest, ez pedig érinti a budapesti kínálatot is.

Frankfurt és Budapest között az eredetileg tervezett 150 járat helyett 107, München és a magyar főváros között 116 helyett 103 járatot tervez a Lufthansa az ősz első hónapjában.

Az előre bejelentett csökkentések mindkét légitársaság közlése szerint a késések és az utolsó pillanatos járattörlések minimalizálását szolgálják.

Annak esélyét egyébként, hogy járattörlésbe fussunk, az időpont megválasztásával is csökkenthetjük, de érdemes azt is figyelnünk, hol készülnek sztrájkra a dolgozók.

(Forrás: Airportal, képek: Getty Images, Unsplash)

 

budapest | járattörlések | ősz-tél | British Airways | lufthansa

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram