Close
Ebben a napszakban repüljünk, ha nem akarunk járattörlésbe futni

Ebben a napszakban repüljünk, ha nem akarunk járattörlésbe futni

Úgy tűnik, idén mindenkinek számolnia kell a járattörlések lehetőségével, aki repülővel kel útra, de a szakértők szerint van néhány stratégia, amely csökkentheti annak az esélyét, hogy valóban áldozatul essünk egy ilyen kellemetlen vis maiornak.

Az Official Aviation Guide (OAG) adatelemző cég az Egyesült Államokra és Európára vonatkozóan is meghatározta azt, hogy melyik a legoptimálisabb időszak a repüléshez, vagyis az, amelyben a legkisebb eséllyel törlik a járatunkat.

Az elemzésből úgy tűnik, általában véve nagyon kora reggel, délelőtt, valamint egy kora délutáni időszakban a legkevesebb a kimaradó gép. Mint John Grant, a cég vezető elemzője elmondta, minél későbbi az indulás, annál nagyobb a járattörlések valószínűsége.

Ami Európát illeti itt a cég adatai szerint a legtöbb törlés a reggel 6 és reggel 9 valamint a délután 4 és este 7 óra között induló járatokat érinti, míg

a 10 és 3 óra közötti időintervallum a legkevésbé veszélyes ebből a szempontból.

Ugyanakkor érdemes nyomon követni a leendő járatunkat például a FlightAware nevű weboldalon keresztül, és felkészülni minden eshetőségre.

A Budapest Airport is összeállított egy kisokost a reptéri fennakadások esetére, és nemrég azt is megtudhattuk, mely reptereken a legrosszabb, és hol a legjobb a helyzet a járattörlések és késések tekintetében.

(Forrás: Condé Nast Traveler, képek: Getty Images)

járattörlések | járattörlés | napszak | repülőtér | optimális

FOLYTASD EZZEL

Rossz hír a Ryanairrel utazóknak: nyolc budapesti járatát szünteti meg a légitársaság

Váratlan döntést hozott a WizzAir: több mint öt hónap után Oroszországba is indít gépeket a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom