Close
Ebben a napszakban repüljünk, ha nem akarunk járattörlésbe futni

Ebben a napszakban repüljünk, ha nem akarunk járattörlésbe futni

Úgy tűnik, idén mindenkinek számolnia kell a járattörlések lehetőségével, aki repülővel kel útra, de a szakértők szerint van néhány stratégia, amely csökkentheti annak az esélyét, hogy valóban áldozatul essünk egy ilyen kellemetlen vis maiornak.

Az Official Aviation Guide (OAG) adatelemző cég az Egyesült Államokra és Európára vonatkozóan is meghatározta azt, hogy melyik a legoptimálisabb időszak a repüléshez, vagyis az, amelyben a legkisebb eséllyel törlik a járatunkat.

Az elemzésből úgy tűnik, általában véve nagyon kora reggel, délelőtt, valamint egy kora délutáni időszakban a legkevesebb a kimaradó gép. Mint John Grant, a cég vezető elemzője elmondta, minél későbbi az indulás, annál nagyobb a járattörlések valószínűsége.

Ami Európát illeti itt a cég adatai szerint a legtöbb törlés a reggel 6 és reggel 9 valamint a délután 4 és este 7 óra között induló járatokat érinti, míg

a 10 és 3 óra közötti időintervallum a legkevésbé veszélyes ebből a szempontból.

Ugyanakkor érdemes nyomon követni a leendő járatunkat például a FlightAware nevű weboldalon keresztül, és felkészülni minden eshetőségre.

A Budapest Airport is összeállított egy kisokost a reptéri fennakadások esetére, és nemrég azt is megtudhattuk, mely reptereken a legrosszabb, és hol a legjobb a helyzet a járattörlések és késések tekintetében.

(Forrás: Condé Nast Traveler, képek: Getty Images)

optimális | járattörlések | repülőtér | napszak | járattörlés

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, mik azok, amiket semmiképp sem szabad enni és inni a repülőn

Uniós kísérleti projekt keretében rendezik újra az erdélyi település belvárosát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram