Ezt a három kérdést kötelező feltenned, mielőtt szállodai szobát foglalsz

Nem egy bonyolult feladat hotelszobát foglalni és a rutinos "megszállók" tisztában vannak vele, pontosan milyen részletekre kell odafigyelni az ideális szálloda kiválasztása előtt. Akadnak viszont finomságok, amikre nem biztos, hogy mindenki gondol.

Milyen közel van a szobám a felújításhoz?

A legtöbb szálloda átépítési vagy felújítási cikluson megy át. Ilyenkor sok esetben a hotel egy egész szárnyat vagy emelet lezár. Éppen ezért az építkezéssel kapcsolatos információk birtokában kulcsfontosságú lehet, hogy a zajoktól a lehető legtávolabb kapjunk szobát.

Ugyancsak nem elhanyagolható kérdés, hogy milyen közel van a szoba a bálteremhez? Van rá esély ugyanis, hogy hajnali 2-kor nem kívánt ébresztés érkezik, amikor kidobják a boros és pezsgős üvegeket a néhány órával korábban befejeződött rendezvényről.

Akad szabad szoba a második és a hetedik emelet között?

A felső emeleti, csodás panorámával felszerelt szobákat túlértékeltek. Tovább tart megközelíteni  őket és ugyanannyi időbe telik visszajutni a liftekkel, melyek alkalmanként több emeleten is megállnak. De létezik ennél fontosabb indok.

Biztonsági okokból egyetlen szálloda első emelete sem ajánlott – túl könnyű préda a betörőknek.

Aztán, ha magasban gondolkodunk, nincs olyan tűzoltóság a világon, amelyik hatékonyan – és gyorsan – el tudná oltani a tüzet bármelyik épület nyolcadik emeletén. A füst felfelé száll, a legtöbb haláleset pedig a füst belélegzéséhez köthető.

Melyik emeleten vannak a nyomásfokozó szivattyúk?

Erre a recepciósok szinte kivétel nélkül zavart pillantással fognak válaszolni. Segítsünk nekik és kérjük meg őket, hogy hívják fel a szálloda mérnökét. Mert ez a kérdés a fürdőszobai nagy víznyomásról szól, amire elvileg mindenkinek törekednie kellene.

Nincs olyan szálloda a világon, amelyik minden emeleten képes lenne egyenletes, erős víznyomást fenntartani. A megoldás a legtöbb hotelben az szokott lenni, hogy további víznyomásfokozó szivattyúkat telepítenek a különböző emeletekre. Olyan emeleten kérjünk tehát szobát, ahol van nyomásfokozó szivattyú.

Bejártuk a világot Bangkoktól Tanzánián át Szantoriniig, hogy megtaláljuk a világ tíz legjobb szállodai medencét, ahol szívesen eltöltenénk a nyári szabadságunkat. Íme. Idén ezekben a városokban emelkedtek a legtöbbet a hotelek árai, de még így is meglepő, hogy hogyan állnak a két évvel ezelőttihez képest.

(Forrás CBS News, fotók: Unsplash)

szabályok | tippek | foglalás | szálloda | hotel

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom