Hihetetlen, milyen luxushotelt lehet kialakítani egy börtönből

Míg korábban mindenki igyekezett elkerülni, hogy akár egyetlen éjszakát is ebben az épületben kelljen töltenie, addig manapság örömmel fizetnek érte.

A Charles Street-i börtön Boston egyik történelmi jelentőségű épülete, amelynek falain belül néhány évtizeddel korábban még elítéltek laktak. Jelenleg azonban tehetős szállóvendégek érkeznek – méghozzá önszántukból –, hogy megszállhassanak a stílusosan Liberty Hotel névre keresztelt luxushotelben.

Boston híres börtönből kialakított szálláshelye alapos átalakításon esett át, de azért arra is ügyeltek a munkálatok során, hogy néhány jellemző motívumot megőrizzenek az épület eredeti mivoltából, így több cellát meg is hagytak a csupasz téglafalakkal és rácsos ablakokkal együtt.

Az építészeknek figyelniük kellett arra is, hogy megóvják a régi, vasból készült lakatosmunkákat és kovácsoltvas rudakat, amelyek ma már a háromszintes, ív alakú társalgót és az előcsarnok ablakait díszítik.

A cellák maradványait a szálloda előcsarnokában levő bárban is megfigyelhetjük, illetve a régi futóhidak jelenleg a központi átriumot ölelik körbe.

A háromszáz négyzetméter alapterületű épületet a bostoni gránitiskola egyik legékesebb példájaként szokás emlegetni, az eredeti struktúrát a kor leginkább elismert bostoni építésze, Gridley James Fox Bryant és Louis Dwight tiszteletes tervezte a 19. század közepén.

Mivel az idő előrehaladtával a börtön egyre túlzsúfoltabbá vált, 1990-ben az utolsó rabokat is elköltöztették innen, az átalakítás pedig elkezdődhetett. A munka eredménye a mai Liberty Hotel, ahol jelenleg 298 szoba és lakosztály található, amelyek lenyűgöző kilátást kínálnak Boston belvárosára.

Ez is érdekelhet:

Fejedelmi Amszterdam-élményt rejtegetnek ezek a hídházak

Sajátos, elbűvölő karaktert és egyedi dizájnt kaptak ezek az átalakított hídházak, nincs köztük két egyforma.

(Képek: Liberty Hotel)

szoba | luxus | kilátás | építészet | elítélt

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom